Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

27. Lipanj 2022.

Skupština građana: način na koji možemo demokratizirati demokraciju

Grad Rijeka i Zaklada Friedrich Ebert organiziraju konferenciju “Skupština građana: način na koji možemo demokratizirati demokraciju” koja se održava u ponedjeljak 27. lipnja od 10.00 do 16.30 sati u riječkom RiHubu, Ulica Ivana Grohovca 1/A.

Zašto ova konferencija? Zato što je demokracija u opasnosti. Sve više ljudi se osjeća udaljeno od politike. Primijenjeni su mnogi instrumenti za poticanje sudjelovanja građana – ali teško je doći do onih skupina kojima nedostaje vremena, samopouzdanja ili znanja za sudjelovanje u takvim formatima.

Skupštine građana su inovativan pristup koji se okušao u mnogim zemljama diljem svijeta kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj razini. Skupštine građana mogu ponuditi rješenja za kontroverzna politička pitanja prikupljanjem raznih perspektiva iz svih dijelova društva.

Riječkom konferencijom otvorit će se rasprava o skupštinama građana kao novom alatu za jačanje demokracije u Hrvatskoj – i široj regiji. Raspravljat će se s lokalnim političarima, akademskim stručnjacima, predstavnicima civilnog društva i drugim zainteresiranim sugovornicima.

Citizens’ assemblies HRV

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje, ljubazno molimo da kontaktirate izravno organizatore, putem e-mail adrese lorena.haboic@fes.hr

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija