27. Ožujak 2020.

Specijalistički seminar “Procjena vrijednosti nekretnina i naknada za izvlaštenja” – Libusoft Cicom – OTKAZANO

Specijalistički seminar “Procjena vrijednosti nekretnina i naknada za izvlaštenja” održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, u organizaciji tvrtke Libusoft Cicom, Hrvatske zajednice županija i Udruge gradova u RH, u petak, 27. ožujka 2020. u Hotelu Panorama Zagreb. od 9:30 do 16 sati.

Osim primjene Zakona o procjeni vrijednosti nekretnina (NN 78/15) i pripadajućih Pravilnika bit će obrađene i druge relevantne teme.
U praksi se pokazalo kako postoji cijeli niz izazova koji se javljaju u provedbi Zakona o izvlaštenju, a posebno u segmentu određivanja visine naknade pa će na seminaru biti predstavljene odredbe i novine iz Zakona o izvlaštenju i određivanju naknade (NN 74/14, 69/17, 98/19).

Seminar je namijenjen:
• Povjerenstvima i stručnim službama za procjenu vrijednosti nekretnina županija i velikih gradova,
• Zaposlenicima bivših Ureda državne uprave u županijama nadležnim za postupke izvlaštenja (službe za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove), koji su sada u županijama,
• Ostalim zainteresiranim sudionicima koji se bave procjenama vrijednosti nekretnina i naknadama za izvlaštenja (procjenitelji, vještaci, odvjetnici, agenti u prometu nekretnina i dr.).

Glavne teme koje će se obrađivati na Specijalističkom seminaru:
• Temelji za procjenu vrijednosti nekretnina
• Procjena naknade za izvlaštene nekretnine
• Uloga procjeniteljskih povjerenstava i stručnih službi kod pregleda procjembenih elaborata
• Novosti iz zakona o izvlaštenju i određivanju naknade
• Postupanje drugostupanjskih tijela u predmetima izvlaštenja nekretnina
• Unapređenje informacijskog sustava eNekretnine
• Važnost cjenovnih blokova za sustav procjene vrijednosti nekretnina
• Upravni nadzor nad provedbom zakona o procjeni vrijednosti nekretnina
• Podatci i značaj izvješća o tržištu nekretnina
• Procjene za potrebe JLP(R)S – analiza slučajeva

Predavači na seminaru biti će istaknuti stručnjaci u predmetnom području:
• mr.sc. Željko Uhlir, dipl.ing., državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja
• Zdenko Pajić, mag.iur., načelnik Sektora za imovinske propise, upravni nadzor i propise upravnog prava u Ministarstvu pravosuđa
• Branimir Majčica, mag.zemljišnog menadžmenta, Grad Zagreb, Gradski ured za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada, Viši stručni savjetnik pročelnika – geodet
• prof. Lana Marinković, APIS IT
• drugi predavači iz prakse

Program-rada-PVN_27.03.20

Na prethodno održanim seminarima, na kojima smo educirali preko 700 sudionika, pokazalo se da je konstruktivna diskusija koja se razvije na osnovu pitanja sudionika najaktivniji dio seminara. Stoga vas ovim putem pozivamo da svoja pitanja na navedene teme dostavite na e-mail prodaja@spi.hr kako bi naši stručni predavači mogli pripremiti potpune i kvalitetne odgovore.

Prijavite se na Specijalistički seminar

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?