10. Lipanj 2021.

Što smo naučili iz provede ITU mehanizma u našim gradovima?

Poslijediplomski sveučilišni interdisciplinarni specijalistički studiji Upravljanje gradom organizira panel:

Što smo naučili iz provede ITU mehanizma u našim gradovima? koji se održava 10. lipnja 2021. (četvrtak) u 17,00 sati, na Pravnom fakultetu- Studijski centar socijalnog rada u Zagrebu, Nazorova 51.

Cilj panela je predstaviti naučene lekcije glede provedbe mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU), istaknuti primjere dobre prakse iz kojih bi mogli drugi učiti te se očitovati o učincima projekta u ITU gradovima i aglomeracijama glede doprinosa njihovom razvoju. Potom ćemo se osvrnuti na izazove i smjernice provedbe ovog mehanizma u perspektivi 2021-27., a i u kontekstu smjernica EU istaknutih u Handbook of Sustainable Urban Development Strategies te u Novoj Lajpciškoj povelji o održivim europskim gradovima.

Na panel su pozvani: polaznici studija, profesori koji predaju na studiju, predstavnici ITU gradova, ministarstvo, konzultanti koje se bave ovom temom, drugi stručnjaci te mediji.

Panelisti

Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe Europske unije, Grad Osijek
Ana Jerkunica, voditeljica Odsjeka za provedbu ITU mehanizma Služba za međunarodne i EU fondove, Grad Split
dr.sc. Srđan Škunca, pročelnik Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, Grad Rijeka
prof.dr.sc. Tihomir Jukić, Arhitektonski fakultet u Zagrebu

Nakon panela organizirat će se prigodni domjenak.
Molimo prijavite Vaše sudjelovanje na e-poštu, Ane Pribanić: apriban@unizg.hr

Voditelj studija, prof.dr.sc. Gojko Bežovan

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?