Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

02. Srpanj 2024.

Stručna radionica “Razvoj zelene infrastrukture u urbanim područjima”

Hrvatske vode provode aktivnosti projekta VEPAR – Projekt unaprjeđenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u RH čiji je cilj jačanje otpornosti na klimatske promjene i smanjenje budućih katastrofa kroz primjenu i unaprjeđenje negrađevinskih mjera smanjenja rizika od poplava u Republici Hrvatskoj. Time se želi spriječiti i smanjiti štete od poplava, smanjiti rizike od poplava uz druge pozitivne rezultate projekta vezane uz unaprjeđenje praćenja, analize i modele te prognoze, kao i iznalaženje optimalnih rješenja za integralno i održivo upravljanje vodama, vodnim okolišem i rizicima od poplava.

Projekt VEPAR sastoji se od 9 potprojekata, a jedan od njih je, Potprojekt G – Unaprjeđenje sustava informiranja javnosti i educiranje dionika, koji pretpostavlja i realizaciju stručnih radionica.

Obzirom na klimatske promjene te posljedično, između ostalog, i učestale urbane poplave, Hrvatske vode, u suradnji s konzultantskom agencijom K&K promocija, organiziraju stručnu radionicu Razvoj zelene infrastrukture u urbanim područjima.

Radionica je namijenjena čelnicima JLS, pročelnicima nadležnih UO (prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove…), kao i direktorima komunalnih društava.

Radionica će se održati u utorak, 2. srpnja 2024., u dvorani Josipa Jurja Strossmayera u zgradi Hrvatskih voda, Zagreb, Ulica grada Vukovara 220, s početkom u 10,30 sati.

SREDIŠNJE TEME RADIONICE:

I. tema – Zelena urbana obnova – predavač – Ines Androić Brajčić, Načelnica Sektora za zelenu urbanu infrastrukturu i kružno gospodarenje prostorom i zgradama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

II. tema – Procjena rizika od urbanih poplava kao preduvjet učinkovite zelene infrastrukture – predavač – izv. prof. dr. sc. Nino Krvavica, Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci

III. tema – Uvođenje NBS sustava odvodnje kao dijela zelene infrastrukture – predavač – Tatjana Uzelac, Starum d.o.o., Pula

IV. tema – Primjeri iz prakse – predavač – Tatjana Uzelac, Starum d.o.o., Pula

Program_Razvoj zelene infrastrukture u urbanim područjima

Prijavnica za radionicu_Razvoj_ zelene infrastrukture…

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija