Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. - 15. Siječanj 2020.

Stručni zagovarački panel: EU kao zaboravljeni mirovni projekt?

FORUM 2020 – neformalna mreža organizacija civilnog društva iz Hrvatske koju koordinira CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske, poziva vas na otvaranje predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije u ime civilnog društva, koje se održava 14. i 15. siječnja, na obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, u Vukovaru.

Republika Hrvatska najmlađa je članica EU koja je ušla u EU sa neposrednim iskustvom rata. Već u samim pregovorima oko ulaska u EU vidjelo se je da EU nije senzibilizirana za sve posljedice rata koja sa sobom RH donosi u EU. Tipičan primjer je i dalje značajan dio miniranog teritorija čije čišćenje nije bio prioritet EU, a o psihološkim i socio-ekonomskim posljedicama rata nije potrebno niti govoriti.

Kao zemlja koja predsjedava Vijećem EU u 2020. godini čini se nužnim da Hrvatska ponovno otvori raspravu o tome jesmo li zaboravili da je jedna od uloga EU i ona da bude garancija mira. U trenutku kada EU izdvaja sve više sredstva za obrambene politike i kada dolazak ljudi koji bježe pred ratovima, siromaštvom i posljedicama klimatskih promjena shvaća sve češće kao napad na Uniju, vrijeme je da i glasno progovorimo o mogućim većim naporima koji su potrebni u radu na izgradnji mira kako unutar, tako i izvan svojih granica.

Civilno društvo Hrvatske odlučilo je upravo ovom temom obilježiti početak predsjedanja Hrvatske Vijećem EU. U suradnji sa civilnim društvom iz EU i regije, u Vukovaru – gradu simbolu ratnog razaranja, na dan međunarodnog priznanja RH i završetka Mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, zajedno ćemo razgovarati o tome što se još sve može učiniti kako bi EU aktivno radila na izgradnji mira unutar i van svojih granica.

Program događanja:

Program_EU-kao-mirovni-projekt-2

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija