Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

23. Veljača 2021.

Svjetski dan kastracije, jedinog humanog načina smanjenja populacije životinja, ali i troškova

Podsjetili bismo vas da se 23. veljače obilježava Svjetski dan kastracije, odnosno trajne sterilizacije, jedinog učinkovitog i humanog načina smanjenja broja napuštenih i/ili zlostavljanih životinja čime se smanjuju i financijski izdaci koje gradovi trebaju izdvajati zbog neodgovornosti građana i dugogodišnjeg, financijski opterećujučeg zbrinjavanja odbačenih životinja.

Nužnost trajne sterilizacije je više nego očita, posebno stoga što su psi i mačke visokoreproduktivne vrste i njihov se broj može udeseterostručiti u nekoliko godina te je svako ulaganje u mjere vezane za kastraciju vrlo isplativo.

Mnogi su gradovi u svojim općim aktima propisali ovu mjeru i aktivno je provode te sufinanciraju troškove ovih zahvata i za vlasničke, i za nevlasničke životinje. Ne treba posebno naglasiti da su već u prvim godinama provedbe mjere zabilježili znatne uštede proračunskih sredstava.

Na raspolaganje ustupamo i vizuale pogodne za tisak i izradu plakata koje možete slobodno i besplatno koristiti; objavljivati ih na službenim stranicama i društvenim mrežama; tiskane proslijediti građanima uz račune ili ih učiniti dostupnima javnosti na bilo koji prihvatljiv i lokalno uobičajen način.

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija