Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

17. Srpanj 2024.

Webinar: Gradovi za priuštivo stanovanje

Udruga gradova u svojstvu kontakt točke za programe URBACT i Europska urbana inicijativa organizira webinar na temu priuštivog stanovanja. Webinar će se održati u srijedu 17. srpnja s početkom u 10 sati. Više informacija u nastavku.

Stanovanje i urbani razvoj u Europskoj uniji suočavaju se s mnogim izazovima posljednjih godina. Visoke cijene nekretnina i sve veći nedostatak pristupačne ponude stanova sprječavaju europske građane da dođu do vlastitih kvadrata. Jaz između dohotka i troškova života povećava se desetljećima, a u posljednje vrijeme dodatno ga produbljuju inflacija i porast kamatnih stopa. Te poteškoće najviše pogađaju kućanstva s nižim i srednjim dohotkom, mlade te ranjive skupine poput starijih osoba ili osoba s invaliditetom, od kojih su mnogi lišeni mogućnosti pristupa pristojnom stanovanju. Europska unija adresila je spomenute probleme u Deklaraciji iz Nice i Deklaraciji iz Gijona, jasno ističući potrebu za snažnijim javnim djelovanjem na temu priuštivog stanovanja. Ovo stavlja dodatnu odgovornost na širok raspon dionika: Europsku komisiju, države članice, lokalne vlasti, privatni i civilni sektor.

Webinar će ispitati kako URBACT i Europska urbana inicijativa pružaju podršku gradovima u području politika priuštivog stanovanja, te predstaviti konkretan primjer stambenih mjera Grada Dubrovnika. Cilj webinara je podići svijest lokalnih vlasti o stambenim mogućnostima koje im stoje na raspolaganju te ih motivirati na konkretno djelovanje. Webinar će se održati u srijedu 17. srpnja od 10 do 12 sati. Prijave su obavezne i moguće na linku.

Govornici:

Laura Colini – stručnjakinja za urbanu politiku i URBACT ad-hoc stručnjakinja

Ivana Brnin – pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Grada Dubrovnika

Balázs Humayer – voditelj projekata Grada Budimpešte

Moderator Marko Ercegović – savjetnik u Udruzi gradova

Dnevni red webinara:

10:00 – 10:15 Uvod – Marko Ercegović
10:15 – 10:30 Mjere Grada Dubrovnika za priuštivo stanovanje – Ivana Brnin
10:30 – 10:45 Projekt AHA Budapest – Balasz Humayer
10:45 – 11:00 Pristupačno stanovanje u EU – Laura Colini
11:00 – 11:05 Pauza
11:05 – 11:40 Rasprava (Ivana Brnin, Laura Colini, Balázs Humayer i moderator Marko Ercegović)
11:40 – 11:50 EUI i URBACT novosti – Lucija Jusup
11:50 – 12:00 Završna riječ

 

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija