06. Prosinac 2022.

VARAŽDIN – Obuka komunalnih redara

Obuka se održava u hotelu Turist u Varaždinu (Aleja kralja Zvonimira 1). http://www.hotel-turist.hr/

PROGRAM OBUKE

10.00 – 10.30 Zakonska regulativa za postupanje komunalnog redarstva s naglaskom na gospodarenje otpadom – Sonja Polonijo, savjetnica, Eko Murvica d.o.o., Crikvenica
10.30 – 11.00 Odluka o komunalnom redu i drugi akti JLS važni za postupanje komunalnog redarstva – Koviljka Aškić, direktorica, Eko-Adria, Pula
11.00 – 11.15 Profesionalna komunikacija s „teškim strankama“ – Goran Kauzlarić, konzultant i suradnik Udruge gradova, Zagreb
11.15 – 11.45 Pauza za kavu
11.45 – 12.45 Prekršajni zakon i postupanje komunalnog redarstva – Matko Lovreta, pročelnik, Grad Makarska
12.45 – 13.45 Ručak
13.45 – 14.00 Nadzor komunalnog reda – videonadzor, uređaji i zakonska regulativa – Dražen Keresteny, predstavnik tvrtke Alarmautomatika d.o.o., Rijeka
14.00 – 15.00 Postupanje komunalnih redara temeljem Zakona o općem upravnom postupku – primjena u praksi – Postupanje komunalnih redara sukladno Zakonu o zaštiti životinja – Postupanje komunalnih redara u slučaju oštećenja pročelja zgrada – Blagodar Španja, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva, Grad Vodice
15.00 Završetak obuke

Kao i uvijek, svi predstavnici gradova sudjeluju besplatno, a broj sudionika iz pojedinog grada nije ograničen.
Preporučamo da, uz komunalne redare, sudjeluju i drugi službenici i/ili pročelnici u čijem je “opisu posla” problematika komunalnog gospodarstva.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?