Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

20. Siječanj 2022.

Webinar o financijskim instrumentima i inovacijama za zelenu tranziciju gradova

Udruga gradova u RH, u suradnji s vanjskim partnerima, u četvrtak 20. siječnja 2022. organizira webinar za hrvatske jedinice lokalne samouprave na kojem će predstaviti neke primjere i mogućnosti financijskih instrumenata za inovativna ulaganja u održivi razvoj i zelenu tranziciju gradova. Za sudjelovanje popunite prijavni obrazac u nastavku.

Prema procjeni Europske investicijske banke, postizanje zadanih ciljeva klimatske i energetske neutralnosti na razini čitave EU iziskuje investicije u ukupnom iznosu od 150 do 200 milijardi eura godišnje. S obzirom na to da nacionalni i europski fondovi mogu ukupno osigurati tek dio bespovratnih sredstava potrebnih za ulaganja, potiče se mobilizacija privatnih sredstava kroz inovativnu primjenu financijskih instrumenata. Uspješno korištenje dostupnih instrumenata podrazumijeva određene preduvjete poput odgovarajućih administrativnih i ljudskih kapaciteta, razine znanja i strateškog razmišljanja iako mnogi potencijalni korisnici nemaju dovoljno iskustva u takvom pristupu investicijskog financiranja.

Webinar na kojem ćemo razmotriti mogućnosti i primjere financiranja održat će se u četvrtak 20. siječnja 2022. u 11 sati, a zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice https://forms.gle/vMcEQdufeZ6bMEjr9

Snimka webinara bit će naknadno dostupna na stranicama Udruge gradova.

Program:

11:00 – 11.10 Uvod u webinar (Udruga gradova)

11.10 – 11.30 Ulaganje u inovativnu urbanu mobilnost (INVENTO Capital Partners)

11:30 – 11:50 Instrument za financiranje prirodnog kapitala (NCFF) (PricewaterhouseCoopers savjetovanje)

11:50 – 12:10 Što je bitno za pripremu zelenih projekata? (Speculum d.o.o.)

12:10 – 12:40 Otvorena rasprava i pitanja publike (moderira Udruga gradova)

12:40 – 12:45 Završetak webinara

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija