20. Siječanj 2022.

Webinar o financijskim instrumentima i inovacijama za zelenu tranziciju gradova

Udruga gradova u RH, u suradnji s vanjskim partnerima, u četvrtak 20. siječnja 2022. organizira webinar za hrvatske jedinice lokalne samouprave na kojem će predstaviti neke primjere i mogućnosti financijskih instrumenata za inovativna ulaganja u održivi razvoj i zelenu tranziciju gradova. Za sudjelovanje popunite prijavni obrazac u nastavku.

Prema procjeni Europske investicijske banke, postizanje zadanih ciljeva klimatske i energetske neutralnosti na razini čitave EU iziskuje investicije u ukupnom iznosu od 150 do 200 milijardi eura godišnje. S obzirom na to da nacionalni i europski fondovi mogu ukupno osigurati tek dio bespovratnih sredstava potrebnih za ulaganja, potiče se mobilizacija privatnih sredstava kroz inovativnu primjenu financijskih instrumenata. Uspješno korištenje dostupnih instrumenata podrazumijeva određene preduvjete poput odgovarajućih administrativnih i ljudskih kapaciteta, razine znanja i strateškog razmišljanja iako mnogi potencijalni korisnici nemaju dovoljno iskustva u takvom pristupu investicijskog financiranja.

Webinar na kojem ćemo razmotriti mogućnosti i primjere financiranja održat će se u četvrtak 20. siječnja 2022. u 11 sati, a zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice https://forms.gle/vMcEQdufeZ6bMEjr9

Snimka webinara bit će naknadno dostupna na stranicama Udruge gradova.

Program:

11:00 – 11.10 Uvod u webinar (Udruga gradova)

11.10 – 11.30 Ulaganje u inovativnu urbanu mobilnost (INVENTO Capital Partners)

11:30 – 11:50 Instrument za financiranje prirodnog kapitala (NCFF) (PricewaterhouseCoopers savjetovanje)

11:50 – 12:10 Što je bitno za pripremu zelenih projekata? (Speculum d.o.o.)

12:10 – 12:40 Otvorena rasprava i pitanja publike (moderira Udruga gradova)

12:40 – 12:45 Završetak webinara

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?