18. Lipanj 2020.

Webinar “Zastupanje tuženika u upravnom sporu”

Novi Informator organizira webinar na temu “Zastupanje tuženika u upravnom sporu – aktualna pitanja, dvojbe i upute”.

Webinar će se održati u četvrtak, 18. lipnja, s početkom u 10 sati.

CILJ E-SEMINARA:
Reforma upravnog sudovanja otprije desetak godina na novi je način uredila upravni spor i, s tim u vezi, uloge sudionika upravnog spora. Umjesto pukog prosljeđivanja spisa upravnom sudu, kako se to radilo prije, službene osobe javnopravnih tijela danas, zastupajući interese svojeg poslodavca, odgovaraju na podnesene tužbe, sudjeluju na raspravama pred upravnim sudovima te brane i argumentiraju svoje odluke donesene u pojedinačnim slučajevima.

KOME JE E-SEMINAR NAMIJENJEN:
E-seminar je namijenjen službenicima svih javnopravnih tijela, poput tijela državne uprave, tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i pravnih osoba s javnim ovlastima, koji vode upravni postupak i donose upravne akte, i koji se mogu naći u situaciji da se u upravnom sporu moraju suprotstaviti argumentima tužitelja koji osporava njihov upravni akt.

O PREDAVAČU:
Doc. dr. sc. Alen Rajko sudac je i predsjednik Upravnog suda u Rijeci, s ranijim iskustvom službenika u državnoj upravi (Ministarstvo unutarnjih poslova) i lokalnoj samoupravi (Grad Opatija). Usto, vanjski je suradnik u nastavi na pravnim fakultetima u Rijeci i Zagrebu. Autor je većeg broja znanstvenih, stručnih i drugih radova, sudionik je u izvedbi nekoliko projekata u zemlji i inozemstvu te predavač na profesionalnim skupovima. Sudjelovao je u projektima Europeizacije hrvatske javne uprave, kao i Jačanje kapaciteta Agencije za zaštitu osobnih podataka i slobodan pristup informacijama Crne Gore.  Član je više domaćih i međunarodnih sudačkih i pravničkih udruženja te suutemeljitelj suradnje upravnih sudova i pravnih fakulteta Sjevernojadranske euroregije (Hrvatska, Italija, Slovenija).

PROGRAM:

• Najčešće pogreške javnopravnih tijela u upravnom postupku koje otežavaju njihov položaj u upravnom sporu
  • Odgovor na tužbu i drugi podnesci tuženika (sadržaj odgovora na tužbu, dopuna odgovora na tužbu i dodatni podnesci, dostava spisa predmeta upravnog postupka, predlaganje dokaza i izjašnjavanje o dokaznim i drugim prijedlozima tužitelja, ostali procesni prijedlozi)
  • Rasprava pred sudom (rješavanje spora bez rasprave, zastupanje javnopravnog tijela na raspravi, rizici neodazivanja na raspravu)
  • Dodatne radnje i napomene (granice odlučivanja suda, procesni rokovi i mogućnost njihova produžavanja, povrat u prijašnje stanje, sporovi u kojima sudjeluje i zainteresirana osoba, priznanje tužbenog zahtjeva, postupanje prema tužbenom zahtjevu za vrijeme trajanja upravnog spora i sl.)

Predviđeno trajanje e-seminara:  do 12.30 sati

PRIJAVA I SUDJELOVANJE NA E-SEMINARU
Sudionici moraju prijaviti sudjelovanje na e-seminaru. Nakon prijave i uplaćene kotizacije, organizator će sudionika registrirati na platformu Livestorm te mu e-mailom dostaviti pristupne podatke kao i poveznicu (link) za sudjelovanje na e-seminaru.

Sudionici mogu postaviti pitanja tijekom održavanja e-seminara, a mogu ih i unaprijed dostaviti na adresu e-pošte seminari@informator.hr.

KOTIZACIJA:
Naknada za sudjelovanje na e-seminaru iznosi 500,00 kn (PDV uključen) po sudioniku. Uplaćuje se unaprijed na transakcijski račun Novog informatora d.o.o. broj HR2823400091100150348poziv na broj: 01-180620–OIB PLATITELJA, najkasnije do 17.6.2020.

Pogodnost za pretplatnike:
Pretplatnici tjednika Informator te pretplatnici pravnog portala (Informator Standard, Informator Advanced i Informator Premium paket), koji su podmirili dospjelu obvezu za 2020., plaćaju kotizaciju u iznosu 425,00 kn (PDV uključen) po sudioniku.

Za pretplatnike Informator Ultimate paket besplatan pristup e-seminaru.

Dodatne informacije:
tel: 01/4555-454
mail: seminari@informator.hr

Prijave i dodatne informacije dostupne su OVDJE.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?