Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

12. Travanj 2021.

WOOM.zone seminar “JLP(R)S kao pokretači tranzicije u mobilnosti i transportu”

WOOM.zone organizira seminar “Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao pokretači tranzicije u mobilnosti i transportu”
koji se održava 12. travnja 2021. od 14 do 15.30 sati.

Velika većina europskih građana živi u urbanom okruženju, a zbog svoje mobilnosti dijele istu infrastrukturu, što rezultira s 40% svih emisija CO2 iz cestovnog prometa. Uspjeh politika i ciljeva politike koji su dogovoreni na razini EU-a, značajno ovise o mjerama koje poduzimaju nacionalne, regionalne i lokalne vlasti.
S druge strane, nacionalni akcijski planovi često su usredotočeni na pristup od vrha prema dnu pa su stoga upravo jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave obično u najboljoj poziciji da pronađu prave odgovore na izazove vezane za mobilnost i transport, a uzimajući u obzir njihove specifične okolnosti.
Imajući na umu da svi imaju pristup istim nacionalnim i EU resursima, postavlja se pitanje zašto su pojedine sredine uspješnije u planiranju i provedbi projekata od ostalih?
Na ovom webinaru tražimo odgovor na pitanje postoji li način da se primjenom inovativnih mehanizama financiranja i realizacije projekata ostvari prijeko potrebna tranzicija u sektoru mobilnosti i transporta.

Panelisti:
Gordana Lalić – Grad Poreč-Parenzo, CEO gradskog poduzeća Parentium d.o.o.
Martin Bućan – viši savjetnik, Splitsko-dalmatinska županija
Ivan Ivanković, dipl. ing. el. – pomoćnik pročelnika za energiju i klimu, Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša
Doc. dr. sc. Vedran Kirinčić, Tehnički fakultet Rijeka – moderator webinara

Seminar je besplatan. Više informacija: https://woom.zone/hr/teme/jedinice-lokalne-i-podrucne-regionalne-samouprave-kao-pokretaci-tranzicije-u-mobilnosti-i-transportu/

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija