12. Travanj 2021.

WOOM.zone seminar “JLP(R)S kao pokretači tranzicije u mobilnosti i transportu”

WOOM.zone organizira seminar “Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao pokretači tranzicije u mobilnosti i transportu”
koji se održava 12. travnja 2021. od 14 do 15.30 sati.

Velika većina europskih građana živi u urbanom okruženju, a zbog svoje mobilnosti dijele istu infrastrukturu, što rezultira s 40% svih emisija CO2 iz cestovnog prometa. Uspjeh politika i ciljeva politike koji su dogovoreni na razini EU-a, značajno ovise o mjerama koje poduzimaju nacionalne, regionalne i lokalne vlasti.
S druge strane, nacionalni akcijski planovi često su usredotočeni na pristup od vrha prema dnu pa su stoga upravo jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave obično u najboljoj poziciji da pronađu prave odgovore na izazove vezane za mobilnost i transport, a uzimajući u obzir njihove specifične okolnosti.
Imajući na umu da svi imaju pristup istim nacionalnim i EU resursima, postavlja se pitanje zašto su pojedine sredine uspješnije u planiranju i provedbi projekata od ostalih?
Na ovom webinaru tražimo odgovor na pitanje postoji li način da se primjenom inovativnih mehanizama financiranja i realizacije projekata ostvari prijeko potrebna tranzicija u sektoru mobilnosti i transporta.

Panelisti:
Gordana Lalić – Grad Poreč-Parenzo, CEO gradskog poduzeća Parentium d.o.o.
Martin Bućan – viši savjetnik, Splitsko-dalmatinska županija
Ivan Ivanković, dipl. ing. el. – pomoćnik pročelnika za energiju i klimu, Grad Zagreb, Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša
Doc. dr. sc. Vedran Kirinčić, Tehnički fakultet Rijeka – moderator webinara

Seminar je besplatan. Više informacija: https://woom.zone/hr/teme/jedinice-lokalne-i-podrucne-regionalne-samouprave-kao-pokretaci-tranzicije-u-mobilnosti-i-transportu/

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?