Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

30. - 31. Siječanj 2020.

[Zagreb] Model četverostruke spirale u socijalnim inovacijama – ključ uspjeha

Europska komisija i Europski odbor regija u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, organiziraju, prvi put u Hrvatskoj, međunarodnu konferenciju u sklopu europske Platforme razmjene znanja o socijalnim inovacijama (Knowledge Exchange Platform on Social Innovation) Model četverostruke spirale u socijalnim inovacijama – ključ uspjeha (Quadruple Helix approach to social innovation ‒ „a key to success”) koja će se održati 30. i 31. siječnja 2020. u Hotelu International u Zagrebu.

Platforma za razmjenu znanja (KEP) oblik je suradnje između Europskog odbora regija (COR) i Glavne uprave za istraživanje i inovacije Europske komisije (DG RTD). Jedan od glavnih ciljeva je predstaviti nova rješenja u području znanosti, istraživanja i inovacija, inovativne proizvode i najbolju praksu kao odgovor na brojne društvene izazove s kojima se suočavaju lokalne i regionalne vlasti u Europi.

Na jednodnevnoj konferenciji „Model četverostruke spirale u socijalnim inovacijama – ključ uspjeha“, održat će se niz predavanja u dva tematska bloka: „Socijalne inovacije na europskoj razini (uključujući Obzor2020 projekte)“, „Važnost socijalnih inovacija u Gradu Zagrebu“ te je predviđena rasprava sa članovima Odbora regija.

Kroz predavanja gosta izlagača o temama pristupačnosti, mobilnosti, socijalnog poduzetništva iz Hrvatske, Poljske, Engleske, Belgije, Italije i drugih zemalja Europske unije, sudionici konferencije upoznat će se s primjerima znanstveno istraživačkih i drugih projekata financiranih iz mehanizama Europske unije, o načinima i mogućnostima za kombiniranje različitih instrumenata za podršku i širenje dobrih praksi, mogućnostima za poboljšanje lokalnih zajednica i suradnju na europskoj razini s ciljem rješavanja zajedničkih izazova i problema.

Naglasak konferencije je na modelu četverostruke spirale, modelu suradnje, gdje se uz dionike iz javnog  i privatnog sektora i akademske zajednice stavlja snažan  naglasak na građane i njihove potrebe, naročito u razvoju zdravstvenih, socijalnih i drugih srodnih usluga. Ovaj model donosi veću socijalnu korist i osnažuje građane koji tako nisu samo pasivni konzumenti sadržaja/usluga već preuzimaju ulogu stvaratelja inovacija.

Govornici konferencije, između ostalih, su Catherine Naughton – European Disability Forum, Tally Hatzakis – Obzor2020 projekt „Transport innovation for vulnerable to exclusion people needs satisfaction“, Eirini Kaldeli – Obzor2020 projekt „Culture Labs – Recipes for Social Innovation“, predstavnici Glavne uprave za istraživanje i inovacije Europske komisije (DG RTD), Glavne uprave za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje (DG EMPL), stručnjaci za društvene inovacije i dionici iz javnog sektora.

Program konferencije.

Sudjelovanje prijavite e-mailom na adresu: mustafa.sharifi@zagreb.hr

Morate biti prijavljeni u sustav da bi se mogli registrirati za sudjelovanje na događanju

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Najave događanja

Sve najave događanja

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija