24. Veljača 2021.

“Zeleno gospodarstvo 1” – webinar

Pozvani ste na besplatni webinar koji se održava 24.02.2021. od 14 do 15.30 sati. na temu: “Zeleno gospodarstvo 1”.

Ubrzana tranzicija u Zeleno gospodarstvo (i sukladna borba protiv klimatskih promjena) dolaskom nove Europske komisije postala je fundamentalna politika EU-a, a sada (dolaskom nove administracije) i SAD-a. Pritom je svima sasvim jasno da se u tome nalazi i prilika za novi razvojni ciklus gospodarstva, vraćanje industrijske proizvodnje u EU i SAD, te posljedično generiranje velikog broja novih radnih mjesta. Posebno je zanimljivo promatrati ponašanje najvećih svjetskih kompanija, od kojih su se neke već u potpunosti pripremile za Zeleno gospodarstvo (kao npr. Schneider Electric), a neke su i nastale na prvim valovima istog (kao npr. Tesla).

Na ovom webinaru tražimo odgovor na pitanje jesu li se najveće hrvatske kompanije pripremile na tranziciju u Zeleno gospodarstvo, ali prije svega razumije li se u Hrvatskoj što je to uopće Zeleno gospodarstvo, u punoj kompleksnosti tog pojma ili smo opet samo loši ponavljači tuđih fraza.

Panelisti:
Božidar Poldrugač – član uprave, KONČAR
Vladimir Sabo – direktor područja energetika, Petrol d.o.o.
Mate Poropat – izvršni direktor za Farmaceutsko-tehničke operacije, JGL d.d.
Vjeran Piršić – predsjednik udruge Eko Kvarner – moderator

Partneri: Schneider Electric i Udruga “Eko Kvarner”
Medijski partneri: Energetski portal, Hrvatska energetska tranzicija i SDEWES

Webinar se održava na hrvatskom jeziku i besplatan je. Webinar se snima.

Nakon registracije dobit ćete email s potvrdom i informacijama koje su potrebne za pristup webinaru.

Više informacija i registracije dostupne su OVDJE.

Molimo Vas da unaprijed postavite pitanja za paneliste OVDJE. Imat ćete mogućnost postavljati pitanja i za vrijeme samog webinara.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?