Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

27. svibanj. 2020.

Projekt TEESCHOLS: rezultati i novosti

Europska komisija potiče države članice da intenziviraju svoje napore kako bi se kolektivno postigli energetski i klimatski ciljevi za 2030. godinu, posebno s naglaskom na građevinski sektor koji ima značajan potencijal za uštedu energije. Trenutno je oko 35% zgrada u EU starije od 50 godina i gotovo 75% ih je energetski neefikasno. Obnova postojećih zgrada može pridonijeti značajnim uštedama energije i može igrati ključnu ulogu u tranziciji ka čistoj energiji, uz istovremene ekonomske, socijalne i okolišne koristi koje doprinose poboljšanju zdravlja građana.

Projekt TEESCHOOLS  (Tools for Energy Efficiency in Schools) nastoji pružiti lokalnim vlastima nova rješenja, tehnička, edukativna i financijska, koja će im  pomoći u implementaciji koncepta „Nearly Zero Energy Building“ (nZEB) u školama i zgradama javnog sektora. Inovativni pristup sastoji se u razvoju transnacionalnog alata za podršku i izradu web baza inovativnih najboljih praksa po principima obnove prema nZEB-u. TEESCHOOLS projekt promovira uključivanje lokalnih vlasti u „Sporazum Gradonačelnika za klimu i energiju“ kao ključan korak u planiranju energetske učinkovitosti.

U ožujku je organizirana regionalna online konferencija NOVI VAL: „nZEB & energetske obnove“ koja je predstavila najvažnije aktivnosti i rezultate projekta te Smjernica za nZEB. Ističemo predavanje o održivim modelima financiranja nZEB-a, o važnosti mreže Sporazum gradonačelnika te završnu publikaciju projekta.

Sve oste prezentacije s neformalne online konferencije  možete preuzeti putem ove poveznice.

Projekt se provodi u okviru programa Interreg MED u 7 mediteranskih zemalja: Italiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Cipru, Francuskoj, Grčkoj i Španjolskoj. Hrvatski partneri u projektu su Grad Split, Projektni biro Split d.o.o. i HEP ESCO d.o.o.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija

Lokalna Hrvatska