09. siječanj. 2019.

Objavljen novi poziv programa URBACT, predstavljanje 17. siječnja u Opatiji!

Objavljen je novi poziv za Mreže za planiranje u sklopu programa URBACT III. Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne samouprave i njihove razvojne agencije, a riječ je o posljednjem pozivu za ovaj tip mreža u ovom financijskom razdoblju. U Mrežama za planiranje već je sudjelovalo 9 hrvatskih gradova.

U sklopu ovog poziva bit će odobrene do 23 nove Mreže za planiranje koje će se sastojati od 7 do 10 partnera. Iako je poziv otvoren do 17. travnja ove godine, iskustvo nam pokazuje da se mreže relativno brzo formiraju pa vas pozivamo na brzu reakciju. Više informacija o pozivu možete pronaći OVDJE.

Mreže za planiranje nastoje pomoći europskim gradovima pronaći rješenja za urbane izazove te potiču razmjenu iskustava i zajedničko učenje među partnerima. Kao rezultat dvogodišnje provedbe projekata/mreža, partneri će izraditi Integrirani akcijski plan i imat će priliku isprobati neka rješenja manjih razmjera u svojim gradovima. Taj će posao biti obavljen okupljanjem lokalnih dionika i radom u lokalnim i transnacionalnim partnerstvima.

Detalji poziva i iskustva hrvatskih i slovenskih gradova koji su već bili uključeni u provedbu URBACT-ovih mreža bit će predstavljeni na nacionalnom Infodanu koji će se 17. siječnja, održati u Opatiji. Registracije za sudjelovanje na navedenom Infodanu otvorene su do 15. siječnja.

Više informacija o Infodanu možete pronaći OVDJE, a registrirati se možete OVDJE.