Novi NALAS Digest

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, ovih je dana objavio novi digest u kojem možete pratiti novosti iz 14 udruženja koja predstavljaju 9 tisuća jedinica lokalne samouprave i više od 80 milijuna stanovnika.

Čitajte dalje

NALAS-ov online tečaj na temu uključivog upravljanja rizikom od katastrofa

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, organizira online tečaj na temu uključivog upravljanja rizikom od katastrofa. Tečaj će se provoditi na engleskom jeziku, a sastoji se od ukupno 4 modula. Svaki modul traje tjedan dana te se od sudionika očekuje da cijeli tečaj završe u roku od mjesec dana. Početak je predviđen za 22. ožujka, a prijave su otvorene do četvrtka, 17. ožujka.

Što je NALAS?

NALAS je mrežna organizacija koja okuplja udruženja lokalne samouprave iz zemalja Jugoistočne Europe.

Koliko NALAS ima članica?

NALAS ima 16 članica iz sljedećih zemalja: Slovenije, Hrvatske, BIH, Crne Gore, Srbije, Kosova, Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunjske, Moldavije i Turske.

Koje su temeljne aktivnosti NALAS-a?
  • Promoviranje procesa decentralizacije
  • Pospješivanje suradnje s centralnim vladame te međunarodnim organizacijama
  • Promoviranje procesa EU integracija
  • Stabilizacija i pomirenje unutar regije JI Europe
Od koje godine je Udruga gradova u RH članica NALAS-a?

Od 2011. godine.