Međunarodna suradnja

NALAS-ov online tečaj “Uvod u upravljanje imovinom u vodnom sektoru” – prijave do 29. rujna

NALAS u suradnji s RCDN-om organizira tečaj na temu upravljanja imovinom u vodnom sektoru koji će započeti 3. listopada i sastojati se od 8 modula koje će sudionici obraditi tijekom 6 tjedana trajanja. Tečaj će biti moderiran od strane gospođe Maje Medenica iz beogradske javne tvrtke za upravljanje imovinom u vodnom sektoru te gospodina Miodraga Kolića iz NALAS-a. Službeni jezik bit će srpski.

Novi NALAS Digest

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, ovih je dana objavio novi digest u kojem možete pratiti novosti iz 14 udruženja koja predstavljaju 9 tisuća jedinica lokalne samouprave i više od 80 milijuna stanovnika.

Urbana agenda za EU objavila natječaje za 2 nova partnerstva

Urbana agenda za EU bavi se urbanim izazovima uspostavljanjem partnerstava između gradova, Europske komisije, drugih institucija i tijela EU-a, nacionalnih vlada i ostalih dionika poput nevladinih organizacija. Partneri zajedno razvijaju akcijske planove za unaprjeđenje postojeće regulative, poboljšanje inovativnih i jednostavnih izvora financiranja za urbana područja te usvajanje novog znanje (podaci, studije, dobre prakse).

Čitajte dalje

Pokrenuta mreža lokalnih dionika za EU

Projekt „Gradimo Europu s lokalnim dionicima” stvara europsku mrežu lokalno izabranih političara s ciljem predstavljanja Europske unije kroz do sada nezabilježen savez između europske i lokalne razine upravljanja. Članovi mreže imat će važnu ulogu jer će djelovati kao multiplikatori u dijeljenju informacija jedinicama lokalne samouprave i lokalnim dionicima.