Međunarodna suradnja

Gradovi, građani i javni prostori – prezentacije s webinara

U okviru aktivnosti koje provodimo kao Nacionalna URBACT točka za Hrvatsku, u četvrtak 29. listopada, održali smo webinar na temu uključivanja građana u uređenje javnih urbanih prostora. Predstavnice gradova Dubrovnika, Solina i Zagreba podijelili su svoja iskustva u primjeni URBACT-ove metodologije, a ispred Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine predstavljen je budući Program razvoja kružnog gospodarenja prostorom i zgradama. Prezentacije možete preuzeti u nastavku teksta.

Novi NALAS Digest

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, ovih je dana objavio novi digest u kojem možete pratiti novosti iz 14 udruženja koja predstavljaju 9 tisuća jedinica lokalne samouprave i više od 80 milijuna stanovnika.

140. Plenarna sjednica Europskog odbora regija u okviru #EURegionsWeek 2020

Kao odgovor na krizu Covid-19 i ograničenja postavljena širom svijeta, ovogodišnje izdanje Europskog tjedna regija i gradova virtualni je trotjedni događaj na kojem će se predstaviti najnovije vijesti i trendove u područjima osnaživanja građana, kohezije i suradnje te Zelene Europe. Kao i svake godine do sada, plenarna sjednica OR-a održat će se tijekom EURegionsWeek-a, no ovaj put u hibridnom formatu.