Međunarodna suradnja

Novi NALAS Digest

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe, ovih je dana objavio novi digest u kojem možete pratiti novosti iz 16 udruženja koja predstavljaju 9 tisuća jedinica lokalne samouprave i više od 80 milijuna stanovnika.

Čitajte dalje

Što znači lokalizacija Ciljeva održivog razvoja?

Ciljevi održivog razvoja (SDGs) u središtu su Agende za održivi razvoj 2030. koju su ratificirale sve članice Ujedinjenih naroda na Generalnoj skupštini održanoj 2015. godine. Ukupno 17 glavnih ciljeva i 169 dodatnih podciljeva bave se kritičnim pitanjima s kojima se danas suočava svijet, uključujući iskorjenjivanje ekstremnog siromaštva, rješavanje globalne nejednakosti i klimatskih promjena, promicanje održive urbanizacije i zaštitu prirodnih ekosustava. Kako ih gradovi mogu uključiti u planiranje svog održivog razvoja?