Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

Zagovaranje

Predstavljeni rezultati istraživanja i priručnik za sudjelovanje mladih u savjetodavnim tijelima

U petak je u Zagrebu i na online platformi Zoom održano završno događanje projekta “Savjeti mladih – kako dalje?”. Projekt za cilj ima osnaživanje smislenog sudjelovanja mladih u savjetodavnim tijelima županija, gradova i općina. Među 50-ak sudionika najviše je bilo predstavnika organizacija civilnog društva i savjeta mladih, ali online su sudjelovali i predstavnici gradova i županija te drugi zainteresirani.

Čitajte dalje

Poziv gradovima da se uključe u LiberatoMap

Udruga Liberato razvila je online platformu na kojoj građani, turisti i posjetitelji mogu na jednostavan način provjeriti dostupnost određenih lokacija osobama s otežanim kretnjama. Pozivaju gradove na suradnju kako bi se i njihove lokacije našle na platformi. Pet dalmatinskih gradova je već uključeno.

Čitajte dalje

Nacionalna konferencija savjeta mladih 2023 u Splitu – rezervirajte datume!

U organizaciji Udruge gradova u RH i Grada Splita, od 29. rujna do 1. listopada 2023. godine, u Splitu će se održati 7. Nacionalna konferencija savjeta mladih. Prijave za sudjelovanje bit će otvorene početkom rujna, a delegaciju grada će i ove godine činiti jedan/na predstavnika/ca Grada te jedan ili dva člana ili članice savjeta mladih. Broj sudionika bit će ograničen, a prednost kod prijava imat će gradovi.

Čitajte dalje

Potpisan Sporazum o sprječavanju nastanka otpada od hrane

Potpredsjednik Udruge gradova i gradonačelnik Poreča, gosp. Loris Peršurić danas je u Zagrebu s ministricom poljoprivrede, Marijom Vučković, potpisao Dobrovoljni sporazum o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane „Zajedno protiv otpada od hrane“, čime je iskazao spremnost i posvećenost Udruge gradova da se aktivno uključi u provedbu svih mjera definiranih Sporazumom, koje mogu pripomoći smanjivanju, u konačnici i nestanku ove vrste otpada.

Čitajte dalje

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija