Zagovaranje

Smjernice za uspostavu urbanih područja za 2021.-2027.- očitovanje Udruge gradova

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je u postupku javnog savjetovanja nacrt, ažurirane, druge verzije Smjernica za uspostavu urbanih područja i izradu strategija urbanih područja za financijsko razdoblje 2021.-2027. Donosimo očitovanje Udruge gradova te pozivamo sve jedinice lokalne samouprave u sastavu postojećih urbanih aglomeracija i urbanih područja te onih u planiranom sastavu budućih aglomeracija/područja da dostave svoje komentare u okviru e-savjetovanja s rokom do četvrtka 25. veljače!

Čudnovati kljunaš na pomorskom dobru – Kako je sve počelo

Mnogi ne vjeruju da pomorsko dobro obuhvaća više od jedne trećine državnog teritorija.
Mnogi ne vjeruju da se radi o općem dobru u nevlasničko-pravnom režimu. Mnogi još manje vjeruju da taj prostor nismo odgovarajuće uredili i zaštitili ravno četvrt stoljeća. Više u osvrtu kap.d.pl. Branka Kundiha dipl. iur., osnivača i vlasnika uglednog i jedinstvenog portala Pomorsko dobro.

Već više od 50 gradova potpisalo Europsku povelju o lokalnom radu s mladima

Kao što smo i najavili, Udruga gradova je na adrese gradova poslala primjerke Europske povelje o lokalnom radu s mladima, uz poziv da istu potpišu. Pozivu se odazvalo već više od 50 gradova koji su u samo tjedan dana potpisane Povelje vratili na adresu Udruge gradova. Povelja je nastala u sklopu projekta Europe Goes Local, najvećeg europskog projekta na polju mladih, u kojem ispred Hrvatske sudjeluje Agencija za mobilnost i programe Europske unije.