Zagovaranje

Grad za mlade – sljedeći javni poziv za dodjelu Certifikata u 2024. godini

Povjerenstvo za dodjelu certifikata “Grad za mlade“ donijelo je odluku da će treći javni poziv za isticanje kandidatura za dobivanje Certifikata biti objavljen početkom 2024. godine. Samim time se javni poziv u 2023. godini neće objavljivati, a u sklopu javnog poziva u 2024. godine će biti objavljen i poziv za recertificiranje gradova koji su Certifikat dobili 2021. godine, na razdoblje od tri godine.

Čitajte dalje

Zatvorene prijave za Nacionalnu konferenciju savjeta mladih

U petak, 16. rujna, zatvorene su prijave za sudjelovanje na ovogodišnjoj Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih nakon što su popunjena sva predviđena mjesta. Na Konferenciji, koja će se održati od 30. rujna do 2. listopada ove godine u Šibeniku, sudjelovat će predstavnici 30-ak jedinica lokalne i regionalne samouprave sa svojim članovima i članicama savjeta mladih.

Čitajte dalje

NKSM: Od danas moguće prijave i za općine i županije

Od 14. rujna su prijave za sudjelovanje na 6. Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih, uz gradove, omogućene i općinama i županijama. Prijave će biti otvorene do popunjavanja predviđenih kapaciteta ili najkasnije do 20. rujna do 23:59. Delegaciju JLRS-a čine jedan/na predstavnika/ca JLRS-a te jedan ili dva člana ili članice savjeta mladih.

Čitajte dalje

NKSM – do utorka do kraja dana prijave moguće samo za gradove

U organizaciji Udruge gradova u RH i Grada Šibenika, od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine, u Šibeniku će se održati 6. Nacionalna konferencija savjeta mladih. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 13. rujna (do 23:59) samo za gradove. U slučaju da gradovi ne popune sva predviđena mjesta, prijave će od 14. rujna biti omogućene općinama i županijama. Delegaciju grada će i ove godine činiti jedan/na predstavnika/ca grada te jedan ili dva člana ili članice savjeta mladih. Broj sudionika bit će ograničen.

Čitajte dalje

Nacionalna konferencija savjeta mladih 2022 u Šibeniku – rezervirajte datume!

U organizaciji Udruge gradova u RH i Grada Šibenika, od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine, u Šibeniku će se održati 6. Nacionalna konferencija savjeta mladih. Prijave za sudjelovanje bit će otvorene početkom rujna, a delegaciju grada će i ove godine činiti jedan/na predstavnika/ca Grada te jedan ili dva člana ili članice savjeta mladih. Broj sudionika bit će ograničen.

Čitajte dalje

Vrhunski govornici i bogat program Greencajt festivala pozicioniraju Zagreb na listu zelenih metropola

Izazovno postizanje klimatskih ciljeva itekako je moguće, tvrde internacionalni i domaći stručnjaci iz područja održivosti, koji će na Greencajt festivalu predstaviti alternative za trajno smanjenje negativnih utjecaja na okoliš. Tako će ova zelena manifestacija od 3. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu postati središte zelenih entuzijasta i diskusija o gorućim ekološkim rizicima.