Zagovaranje

Vrhunski govornici i bogat program Greencajt festivala pozicioniraju Zagreb na listu zelenih metropola

Izazovno postizanje klimatskih ciljeva itekako je moguće, tvrde internacionalni i domaći stručnjaci iz područja održivosti, koji će na Greencajt festivalu predstaviti alternative za trajno smanjenje negativnih utjecaja na okoliš. Tako će ova zelena manifestacija od 3. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu postati središte zelenih entuzijasta i diskusija o gorućim ekološkim rizicima.

Čitajte dalje

Potrebni pravedni i uključivi kriteriji za upis u srednje škole

Prema novom prijedlogu Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole predlaže se ukidanje dodatnog boda za učenike sa zdravstvenim teškoćama te za učenike koji žive u otežanim uvjetima obrazovanja. Mreža Cjeloživotno učenje za sve, smatra da su predložene izmjene nepravedne te da nisu u skladu s ciljevima Vlade RH za osiguravanje jednakih mogućnosti u obrazovanju.

Čitajte dalje