3. City Upgrade konferencija

Pozivamo vas na treću cITy upgrade konferenciju Udruge gradova koja se održava 10. rujna 2020. godine u Hrvatskom kulturnom domu u Rijeci s početkom u 9 sati uz visoke standarde zdravstvene zaštite. Članovi Udruge gradova sudjeluju besplatno uz obaveznu prijavu dolaska.

NALAS traži konzultante

NALAS poziva konzultante za mjesto međunarodnih, regionalnih i nacionalnih stručnjaka za pomoć u provedbi strategije jugoistočne Europe do 2020. godine – poslovi i prosperitet u europskih perspektivi, naročito u području učinkovite javne usluge u sklopu upravljanja potporama za rast.

Čitajte dalje

Radna skupina za programe i fondove EU-a: nadležna tijela moraju se konzultirati s krajnjim korisnicima!

U Gradskoj vijećnici Grada Siska, u petak 4. ožujka, održan je šesti sastanak radne skupine Udruge gradova za programe i fondove EU-a. Uz uvodno obraćanje zamjenika gradonačelnice, Marka Kričke, prisutni su raspravili aktualnosti iz provedbe Operativnog programa za ruralni razvoj, prijedloge za poboljšanje sustava upravljanja ESI fondova te novosti u programu URBACT III.

Održane sjednice Predsjedništva i Nadzornoga odbora

U Slavonskom su Brodu 29. travnja održane sjednice Predsjedništva i Nadzornog odbora Udruge gradova, uz prisustvo izuzetno velikog broja gradonačelnika. Na sjednici Predsjedništva održano je predstavljanje projekta Europa za građane od strane predstavnika Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske te je dogovorena suradnja u vezi s organizacijom ovogodišnjih Dana otvorenih vrata udruga 2015. Predstavljene su […]

Što su radne skupine?

Radne skupine su stručne grupe ili povjerenstva koje Predsjedništvo osniva radi praćenja stanja, razmatranja određenih pitanja, davanja mišljenja i preporuka te radi izrade prijedloga zakona od značaja za gradove.

Tko može biti član radnih skupina?

Članove stručnih radnih skupina ili povjerenstava predlažu gradovi članovi. U rad stručnih radnih skupina ili povjerenstava mogu biti uključeni istaknuti stručnjaci i znanstveni djelatnici.

Trenutačno aktivne radne skupine: