Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

Održana 105. sjednica Odbora regija

Hrvatski predstavnici lokalne i regionalne samouprave sudjelovali su na posljednjoj sjednici Odbora regija (CoR) koju su obilježile teme poput grčkog preuzimanja predsjedavanja Vijećem ministara EU, okoliša, novih izmjena poslovnika te diskusije s predsjednikom Europske komisije (EK) o budućnosti EU i financijskoj perspektivi 2014-2020. Pored toga, dvoje članova hrvatskog izaslanstva izabrani su na funkcije potpredsjednika povjerenstva za okoliš te člana Euro-mediteranske skupštine lokalnih i regionalnih vlasti (ARLEM).

Čitajte dalje

Sastanak ARLEM-ovog Odbora za održivi razvoj u Palestini

Peti po redu sastanak Odbora za održivi razvoj (SUDEV) Skupštine regionalnih i lokalnih vlasti Euro Mediterana (ARLEM) održan je 15. lipnja 2013. u Betlehemu, Palestina. Otvorio ga je i vodio supredsjedatelj SUDEV-a Hani Abdalmasih Al-Hayek, gradonačelnik Beit Sahoura u Palestini. Glavne teme sastanka bile su održiva gradska mobilnost te lokalna i regionalna dimenzija upravljanja vodnim resursima na Mediteranu. Donosimo vam tekst Danijela Katičina, općinskog vijećnika Općine Tkon i predstavnika hrvatske lokalne samouprave u ARLEM-u.

Čitajte dalje

Što je ARLEM?

ARLEM (Skupština regionalnih i lokalnih vlasti Euro-Mediterana) je stalna, zajednička skupština koja okuplja lokalne i regionalne vlasti sa sve tri obale Mediterana.

Koji je cilj ARLEM-a?

Cilj ARLEM-a je dati lokalnim i regionalnim predstavnicima Euro-mediteranskog partnerstva platformu za uspostavu izravnog dijaloga s europskim institucijama i Unijom za Mediteran. ARLEM pruža mogućnost za strukturirani dijalog između EU institucija i Euro-mediteranskih partnera u području trgovine, gospodarske suradnje te promicanja stvaranja novih radnih mjesta.