Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

07. veljača. 2012.

Treće plenarno zasjedanje ARLEM-a

U Bariju je 29. i 30. siječnja održano treće plenarno zasjedanje udruženja mediteranskih regija, gradova i općina ARLEM (Skupština regionalnih i lokalnih vlasti Unije za Mediteran)

Okupilo se osamdesetak sudionika iz 40 zemalja Europe, Bliskog istoka i Afrike, koje se na zasjedanje uputile svoje predstavnike.

Predstavnik lokalne samouprave iz Hrvatske, i to zajednički predstavnik Udruge gradova i Udruge općina bio je načelnik Općine Tkon, Danijel Katičin.

Godišnje izvješće o radu ARLEM-a, na plenarnoj sjednici, podnijeli su Mohamed Boudra supredsjedatelj iz redova zemlja partnera (non EU) i Mercedes Bresso, supredsjedatelj po funkciji kao predsjednica Odbora regija EU.

Usvojena su izvješća ARLEM-a o razvoju malog i srednjeg poduzetništva, prometnoj povezanosti i izvješća o očuvanju i unaprjeđenju kulturne baštine, korištenju obnovljivih izvora energije i ekološkoj zaštiti na Mediteranu.

Uz članove Skupštine, redom župane i gradonačelnike, u raspravi su sudjelovali i brojni stručnjaci iz raznih područja.

ARLEM je vrlo važan okvir, jer okuplja i spaja lokalne i regionalne vlasti iz mnogih zemalja Europe i južnog Mediterana, te pomaže stvaranju sinergije i suradnje različitih regija, gradova i općina na konkretnim projektima pa se, izbjegavanjem konfliktnih nacionalnih tema, doprinosi stvaranju zone stabilnosti, prosperiteta i mira na Mediteranu.

U tom je ozračju Republika Hrvatska istaknuta kao primjer ostalim zemljama partnerima, kao zemlja sposobna za uspostavu odgovornog društva, socijalno osjetljivog i gospodarski prosperitetnog, u potpunosti spremnog za priključivanje EU. Istaknuta je i važnost turizma i kulture kao integrativnih grana na kojima će se naglasiti posebnosti ali i potvrditi zajedništvo svih članica.

Za sudjelovanja na zasjedanju hrvatski predstavnik Danijel Katičin imao je i nekoliko izuzetno važnih bilateralnih susreta. Sastao se i s gospođom Mercedes Bresso, predsjednicom Odbora regija EU s kojom je razgovarao o skorašnjem sudjelovanju predstavnika hrvatskih županija, gradova i općina u radu Odbora regija EU.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija