Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

19. listopad. 2023.

NALAS-ov online tečaj na temu mapiranja društvenog kapitala u lokalnoj zajednici

NALAS, mreža udruženja jedinica lokalne samouprave u jugoistočnoj Europi, organizira online tečaj na temu mapiranja društvenog kapitala u lokalnoj zajednici. Tečaj je namijenjen donositeljima odluka i djelatnicima u lokalnoj samoupravi.

Opći cilj ovog tečaja je pružanje znanja stručnjacima na lokalnoj razini u području koordinacije procesa planiranja, razvoja i provedbe mapiranja društvenog kapitala, na principu uključivanja građana. Tečaj pruža znanja koja će pomoći stručnjacima u procesu usklađivanja rezultata i preporuka društvenog mapiranja s lokalnim dokumentima, nakon čega slijedi donošenje odluka utemeljenih na dokazima. Osim toga, daje praktičarima, stručnjacima i istraživačima metodološke korake, instrumente istraživanja, formate i smjernice za realizaciju društvenog mapiranja uključivanja svih građana i pripremu izvješća.

Ovaj je tečaj facilitiran i pruža metodologiju i alate za online učenje uključujući literaturu, primjere dobre prakse, istraživačke alate, video zapise, vođene rasprave i zadatke. Ovi interaktivni alati omogućit će vam da podijelite svoje stavove, raspravljate s facilitatorom i drugim sudionicima te primate povratne informacije. Forum, online rasprave i razmjena ideja i razmišljanje potaknut će vas na kreiranje stalne mreže stručnjaka koji rade u lokalnoj samoupravi. Metoda učenja uključuje podršku iskusnog facilitatora tijekom trajanja tečaja davanjem povratnih informacija u kontekstu zajedničkih zadataka i rasprava.

Tečaj se održava tijekom studenog, kroz 4 modula.

Više o samom tečaju možete pronaći u brošuri OVDJE.

Prijaviti se možete slanjem imena i prezimena, imena institucije, vaše pozicije u toj instituciji te kontakt e-mail adrese na mario@udruga-gradova.hr, najkasnije do 31. listopada do kraja dana.

Tečaj se održava na engleskom jeziku.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija