10. listopad. 2017.

Obuke o održivom gospodarenju otpadom – Poziv na iskaz interesa

Pozivamo gradove da se prijave ukoliko su zainteresirani za obuku o održivom gospodarenju otpadom.

Nakon stanke u provedbi obuka o održivom gospodarenju otpadom, budući se čekalo usvajanje Plana gospodarenja otpadom i donošenje Uredbe o komunalnom otpadu, Udruga gradova ponovo kreće s organizacijom obuka u gradovima, svojim članovima.

Obuke su namijenjene tijelima gradske vlasti i upravnim tijelima, ali i udrugama, mjesnim odborima, predstavnicima komunalnih društava te svim zainteresiranima za problematiku otpada, zaštite okoliša i prirode i očuvanje (zdrave) životne sredine.

Obuka se zasniva na dva aktualna i vrlo konkretna modula od kojih je prvi posvećen zakonodavnom okviru i financiranju te precizira koje su obaveze gradova u smislu gospodarenja otpadom, u skladu sa standardima i normama Europske unije te vrlo konkretno predstavlja načine i mogućnosti financiranja. Drugi se modul sastoji od prikaza koncepcija i rezultata najboljih praksi gradova koji prednjače u Hrvatskoj.

Obuka je besplatna za gradove – članove Udruge gradova, a provode je istaknuti praktičari s dugogodišnjim iskustvom u problematici gospodarenja otpadom.

Više informacija i prijave interesa na info@udruga-gradova.hr