Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

04. studeni. 2016.

Animirani film “Građani znaju najbolje – sudjelovanje građana u odlučivanju”!

Što motivira građane na sudjelovanje – financije, ideologija, vjera? Ili ih motivira nešto drugo – problemi i pitanja o kojima ovisi budućnost zajednice u kojoj žive? Imaju li građani pravo sudjelovati u donošenju odluka koje će utjecati na njihov život, saznajte u najnovijem ODRAZ-ovom kratkom filmu.

Sudjelovanje građana je proces putem kojeg građani utječu na javne odluke koje se tiču njihova života i života drugih građana – čini one koji odlučuju pouzdanijima, a donošenje odluka transparentnima. Građani moraju imati mogućnost ukazivanja na probleme i izražavanja mišljenja, a vlasti bi stavove građana trebale uzimati u obzir.

Film pogledajte ovdje.

Animirani film izrađen je u sklopu projekta “Edukacijom, podrškom i promocijom do dobrog upravljanja na lokalnoj razini”,  u kojem sudjeluje i Udruga gradove, te kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Režiju, ilustraciju, animaciju i glazbu filma potpisuje ODRAZ-ov dugogodišnji suradnik Natko Stipaničev. Scenarij za film napisali su, pored Natka Stipaničeva, Lidija Pavić-Rogošić i Višnja Jelić Műck iz ODRAZ-a te Zlata Műck Sušec.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija