01. listopad. 2020.

Aplikacija Smart Road Maintenance

Kako olakšati pregled stanja na cestama: gdje su prometni znakovi, u kakvom su stanju, postoje li nova oštećenja na cesti, gdje se točno nalaze i jesu li izvođači radova napravili svoj posao? Možemo li smanjiti troškove održavanja, povećati kvalitetu i sigurnost na prometnicama?

Aplikacija Smart Road Maintenance se temelji na algoritmima umjetne inteligencije (Artificial Intelligence, AI). Omogućuje snimanje cesta smartphone uređajem i pregled prometnih znakova, rupa, šahtova, oštećenja na cesti, slivnika i javne rasvjete koji su prepoznati na snimljenom videu. Ovakav način rada omogućuje bolji uvid u stanje cesta, upravljanje troškovima i nadzor nad radnim aktivnostima gradova, županija i tvrtki koje se bave održavanjem cesta.

Smartphone uređaj se postavi u automobil, autobus, na bicikl ili neko drugo vozilo i može se krenuti snimati cestu putem aplikacije. Nakon što je snimanje završeno, može se pregledati kartu sa svim prometnim znakovima, šahtovima, rupama, itd. koje je prepoznao algoritam umjetne inteligencije.

Funkcionalnosti besplatne verzije uključuju:

• Snimanje videa sa smartphone-om
  • Kreiranje karte sa rutom kretanja, prepoznatim prometnim znakovima, rupama, oštećenjima i šahtovima uz pomoć umjetne inteligencije
  • Katalog prometnih znakova (područje EU)
  • Snimanje do 3 videa s duljinom trajanja do 5 minuta po korisniku

Aplikaciju se može skinuti na ovom linku u Google Store

Komercijalne verzije aplikacije omogućuju: eksport karte u formate KML, GEOJSON i GML s pronađenim objektima na cesti, snimanje većeg broja videa, desktop verziju i ostale funkcionalnosti navedene na ovom linku