30. ožujak. 2021.

Ažurirani popis gradova potpisnika Europske povelje o lokalnom radu s mladima

Udruga gradova je, u suradnji s Agencijom za mobilnost i program EU, krajem siječnja na adrese gradova poslala Europsku povelju o lokalnom radu s mladima, uz poziv da istu potpišu. Odaziv je veoma visok te je do sada već 87 gradova Povelju potpisalo te istu dostavio na adresu Udruge gradova.

Popis gradova (abecednim redom) koji su Povelju potpisali, kao i datume kad su ju potpisali, možete vidjeti OVDJE.

Ako je i vaš grad zainteresiran za potpisivanje Povelje, a iz bilo kojeg tehničkog razloga to niste u mogućnosti napraviti, možete nam se obratiti na info@udruga-gradova.hr.

Ovaj dokument nastao je u sklopu projekta Europe Goes Local, najvećeg europskog projekta na polju mladih, u kojem ispred Hrvatske sudjeluje Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Europska povelja o lokalnom radu s mladima u skladu je s preporukama 2. Konvencije o radu s mladima i novousvojenom preporukom Vijeća Europe o radu s mladima. Ciljevi su prepoznavanje važnosti kvalitetnog razvoja rada s mladima kao dijela lokalnih politika i jačanje međunarodne dimenzije rada s mladima na lokalnoj razini. Povelja nije politički dokument već predstavlja niz načela i preporuka za organizaciju kvalitetnog sustava rada s mladima na lokalnoj razini.

Potpisivanje ovog dokumenta samo po sebi ne generira nikakve financijske obaveze za grad koji ga potpiše.

Više informacija možete pronaći na www.europegoeslocal.eu.