Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

11. ožujak. 2024.

Bakina kuhinja: recepti za ugodan život (ili kako to rade drugi)

Prije nekoliko dana održan je webinar CEE2ACT na temu cirkularnog biogospodarstva. Bilo je govora o financiranju projekata biogospodarstva na nivou EU, razvoju legislative i strategijama promocije načela suradnje dionika sustava. Osobito je dojmljiv bio primjer dobre prakse iz Amsterdama.

Dobra kuhinja ne počinje i ne završava s nama, često završimo vireći u provjerene recepte iz bakine kuharice. Ili susjedine, jer smo i kod nje nešto dobro vidjeli. Naoružani receptima krenemo kuhati i sami…

Na webinaru CEE2ACT na temu cirkularnog biogospodarstva bilo je riječi o financiranju projekata biogospodarstva na nivou EU, razvoju legislative i strategijama promocije načela suradnje dionika sustava.

Saznajmo više o primjeru dobre prakse iz Amsterdama:

AMS (Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions) zajednički su osnovali TU Delft (tehnološko sveučilište), Sveučilište u Wageningenu i Research and Mit. Institut funkcionira u bliskoj suradnji s gradom Amsterdamom, smješten je u njegovom centru i bavi se izazovima urbanog funkcioniranja. Pronalazi rješenja za održive, otporne i pravedne gradove širom svijeta.

Temelj rada AMS-a je dugoročna valorizacija društvenog kapitala. AMS je čvrsto pozicioniran u gradu Amsterdamu, povezuje široku mrežu ljudi i institucija, znanost usmjerava na rješavanje društvenih problema. Održava jake veze sa svojim osnivačima, okuplja mlade talente na projektima. U prostorima AMS-a redovno se okupljaju studenti, stručnjaci, delegacije iz inozemstva…

AMS trenutno provodi više od 125 istraživačkih projekata. Definicija i izvedba projekata u nadležnosti su interdisciplinarnog konzorcija znanstvenih instituta, javnosti i privatnih partnera, uz blisku suradnju s gradom Amsterdamom.

AMS se bavi pametnom urbanom mobilnošću, urbanom energijom, gradom otpornim na klimatske promjene, cirkularnošću u urbanim regijama, hranom i odgovornom digitalizacijom.

Više o načinu povezivanja različitih dionika razvoja grada možete naći na https://www.ams-institute.org/what-we-do/.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija