Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

29. rujan. 2022.

Benefiti korištenja sustava eGlasanje u radu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika

Grad Dubrovnik koristi sustav eGlasanje za rad u Gradskom vijeću, i to već drugi mandat. Saznajte više o implementaciji, korištenju i benefitima za gradsku službu i sve uključene u rad iz “prve ruke”, od predsjednika dubrovačkog Gradskog vijeća.

Koncem srpnja započeli smo s objavom niza članaka na temu digitalizacije radnih procesa u gradovima. Digitalizacija se, pogonjena i pandemijskim okolnostima, proširuje na sve veći broj područja, pa tako i na rad gradskih vijeća, od pripreme sjednica, distribucije poziva i materijala, elektronskog praćenja rada i odlučivanja – elektronskog glasanja, sve do automatskog generiranja zapisnika.

Pročitajte više u dopisu predsjednika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika gospodina Marka Potrebice iz kojega izdvajamo nekoliko osnovnih rečenica i kratku kronologiju:

– U nastojanju da ostvarimo visoku transparentnost rada gradske uprave, uz istovremenu daljnju digitalizaciju njezina rada, Grad je odlučio uvesti elektronsko praćenje rada i elektronsko glasovanje na sjednicama Gradskog vijeća te je krajem 2019. zaključio ugovor s varaždinskom tvrtkom Minfor d.o.o. radi implementacije njihovog sustava „eGlasanje“.

– Grad je osigurao svim vijećnicima tablet uređaje kako bi primali pozive i materijale te iste koristili na sjednicama, što je sastavni dio sustava „eGlasanje“.

– Sam sustav prati postojanje kvoruma prije početka i tijekom cijele sjednice Vijeća.

– Tijek i rezultati glasovanja vidljivi su na velikom monitoru u dvorani u kojoj se održava sjednica.

– Svi vijećnici glasuju istovremeno, a rezultat je vidljiv trenutno. Također, rezultat glasovanja je vidljiv i na web stranici Grada.

– Sustav „eGlasanje“ omogućuje i sigurno daljinsko sudjelovanje vijećnika uz istovremeno elektronsko glasovanje.

– Sustav generira datoteke sa sumarnim i analitičkim prikazom rezultata glasanja po točkama dnevnog reda, te detaljnu kronologiju tijeka sjednice.

– Sve sjednice Gradskog vijeća se arhiviraju u digitalnom obliku i dostupne su u bilo kojem trenutku.

– Grad nije trebao osigurati nikakvu dodatnu infrastrukturu za funkcioniranje jer se radi o web aplikaciji.

– Isporučitelj je obavio obuku gradskih službenika za rad sa sustavom.

– Vijećnici su sustav prihvatili brzo i bez poteškoća.

– Isporučitelj je ugovorom preuzeo obvezu održavanje i stalan razvoj sustava, kao i operativnu podršku tijekom korištenja.

– Od zaključenja ugovora o korištenju sustava „eGlasanje“ do početka korištenja na sjednicama prošlo je samo mjesec dana!

Zaključno, u dopisu gosp. Potrebica, predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika navodi: “Primjena sustava „eGlasanje“ u radu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika pokazala je njegovu pouzdanost i efikasnost, čime je postao nezaobilazan alat za učinkovit i transparentan rad Vijeća. Njegovim korištenjem u cijelosti su ispunjeni svrha i ciljevi Grada, a koji su bili motiv za njegovu nabavu.”

Dopis Dubrovnik – elektronsko praćenje rada

Kontakt:
Ako ste zainteresirani za prezentaciju sustava eGlasanje ili želite više informacija o istome kontaktirajte predstavnike tvrtke Minfor:
Mladen Ostrički ( mladen@eglasanje.hr / 098207116) ili Renato Punčec (renato@eglasanje.hr / 0992801411). Više detalja možete pronaći na web stranicama: minfor.hr

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija