29. lipanj. 2022.

Bolt romobili službeno vozilo CU22 konferencije

Odabirom eco-friendly Bolt romobila cITy Upgrade naglašava važnost održivog prijevoza i njegovu ulogu u projektima i digitalnom razvoju gradova s ciljem unapređenja kvalitete života. U Osijeku će 30 romobila biti dostupno na konferencijskoj lokaciji, a njihovo korištenje potpuno besplatno.

Najam električnih Bolt romobila trenutno je dostupan u više od 200 gradova među kojima se nalazi i osam hrvatskih. Uz stanovnike Rijeke, Varaždina, Vinkovaca, Čakovca, Nedelišća, Slavonskog Broda i Velike Gorice, u održivu, ekonomičnu te ekološki prihvatljiviju alternativu automobilskom prijevozu moći će se uvjeriti i sudionici konferencije kojima će ova usluga biti besplatna tijekom dvodnevne cITy Upgrade konferencije posvećenoj nordijskim pametnim gradovima, elektroničkoj javnoj upravi i kibernetičkoj sigurnosti.

Hrvatskim gradovima ukupno prometuje 1400 Bolt električnih romobila, pri čemu je 200 romobila dostupno u Osijeku, gradu održavanja konferencije. Ekskluzivno za vrijeme trajanja cITy Upgrade konferencije, dodatnih 30 Bolt romobila bit će moguće pronaći kod Hotela Osijek.

Romobil se otključava skeniranjem QR koda s postojećom Bolt aplikacijom na upravljaču vozila, a prije prve upotrebe aplikacija će korisniku prikazati upute za sigurnu vožnju i parkiranje Bolt romobila čemu se u Boltu pridaje posebna pozornost.

Bolt će tako sudionicima konferencije premijerno predstaviti novi model romobila Bolt 4 koji će uskoro postati dostupan svih građanima i posjetiteljima grada Osijeka.

Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija, izjavio je:

„Globalni trendovi ukazuju na sve veću potrebu za alternativnim i učinkovitim načinima prijevoza poput usluge mikromobilnosti. Bolt kao jedan od najvećih pružatelj usluga mikromobilnosti više od dvije godine uspješno posluje u nordijskim zemljama čiji će predstavnici sudjelovati na konferenciji, a posebno nas veseli da isti trend slijede i sve brojniji hrvatski gradovi koji rado prihvaćaju ovu opciju održivog prijevoza. Ovakvim alternativnim oblicima prijevoza smanjujemo zagađenje i pridonosimo očuvanju okoliša te znatno reduciramo prometno opterećenje. Dosad smo ih imali priliku predstaviti u osam mjesta u Hrvatskoj, a za vrijeme cITy Upgrade konferencije u njegove brojne potencijale uvjerit će se i sudionici konferencije.“