07. lipanj. 2024.

cITy upgrade: NIS2 direktiva, kibernetička sigurnost i umjetna inteligencija u upravi

Vodeći stručnjaci iz brojnih institucija, gradonačelnici, pročelnici i službenici, državni tajnici, voditelji IT odjela gradova i komunalnih službi, te predstavnici Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, okupit će se od 13. do 14. lipnja u Opatiji, u Centru Gervais, na cITy upgrade konferenciji.

cITy upgrade konferencija vodeći je događaj fokusiran na digitalizaciju i inovacije u gradovima, a ove godine naglasak je na kibernetičkoj sigurnosti gradova i korištenju umjetne inteligencije pri pružanju javnih usluga.

U dva dana bogatog programa s više od  30 predavača i panelista te više od 250 sudionika konferencija će dati odgovore na neka od gorućih pitanja vezanih uz umjetnu inteligenciju (AI) i kibernetičku sigurnost, pametno upravljanje prometom u gradovima, digitalnim rješenjima za jednostavnije upravljanje gradovima i interakcijama s građanima. Raspravit će se izazovi i prilike za digitalnu transformaciju manjih gradova.

Posebni gosti konferencije su Gianluca Misuraca s Politehničkog sveučilišta u Madridu, izvršni direktor Master programa o umjetnoj inteligenciji u javnim službama (AI4GOV), i Joab Q. de Lang, digitalni strateg Grada Rotterdama čija su specijalnost digitalna inkluzija, kibernetička sigurnost, AI i etika. Njihova predavanja pružit će uvid u primjenu napredne tehnologije, te izazovima i mogućnostima digitalne transformacije gradova.

Ovogodišnja konferencija uvodi i koncept okruglih stolova, kako bi se omogućila dublja analiza određenih tema te omogućio neposredniji način rasprave i razmjene ideja.

City Upgrade konferencija 2024. jedinstvena je prilika za sve sudionike da unaprijede svoja znanja, uspostave nove poslovne kontakte i zajednički pridonesu razvoju pametnih i digitalno naprednih gradova.

Detaljan program i prijave na https://cityupgrade.hr/