22. listopad. 2015.

Deklaracija s Panela o izazovima i učincima izbjegličke krize po lokalne vlasti Jugoistočne Europe

Panel u organizaciji Mreže udruga lokalnih vlasti Jugoistočne Europe – NALAS, čiji je aktivni član i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, održan je u Zagrebu 2. listopada. Središnja je tema i okosnica skupa, na kojem su uz predstavnike Nalas-a i drugih međunarodnih organizacija, sudjelovali i gradonačelnici iz Hrvatske i drugih zemalja, bila „Izazovi i učinci izbjegličke krize po lokalne vlasti Jugoistočne Europe“.

Na panelu je usvojena Deklaracija o čijem se sadržaju možete detaljnije informirati:

NALAS DEKLARACIJA

Više informacija o sudionicima, raspravi i iznijetim stajalištima možete pogledati u izvješću s Panela:

NALAS Zagreb Refugee Panel REPORT