12. veljača. 2021.

Domaća pametna rješenja iz Pakraca

Tvrtka Detas d.o.o. započela je kampanju za sigurne pješake. Saznajte više.

APL Pametni i sigurni pješački prijelazi su inovativan i autentičan proizvod iz hrvatske tvornice iz Pakraca.

Detas d.o.o. je tvrtka u koraku s najnovijim trendovima LED rasvjete i brige za okoliš. Kako bi bio siguran, pješački prijelaz mora biti pravilno signaliziran i osvjetljen te time upozoriti vozača na pješački prijelaz iz sigurne udaljenosti. Početak je Detas-ove priče za koju posjetite web stranicu http://www.pjesackiprijelazi.com/ te pogledajte dva videa koja će vam zorno prikazati i savršeno pojasniti što su to APL Pametni i Sigurni pješački prijelazi:

“Kako radi sustav APL?”

i “Koje Pametno i sigurno APL rješenje izabrati?”

Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu te najviše stradaju i iz tog razloga zaslužuju posebnu pozornost u prometu. Prema statističkim podatcima u samo 2019. godini dogodio se 61 smrtni slučaj pješaka, a čak 915 bilo je ozlijeđenih na pješačkim prijelazima. Razlog za pokretanje ovakve kampanje je povećanje kvalitete života i sigurnosti građana na prometnicama.

APL Pametni i sigurni pješački prijelazi su inovativni sustavi rasvjete i signalizacije, razvijeni prema hrvatskim i europskim normama. Detasova Pametna i sigurna rješenja mijenjaju percepciju vozača prema pješacima i već se primjenjuju na hrvatskim prometnicama s vrlo pozitivnom ocjenom od građana.

Grad Sveta Nedelja prvi se priključio kampanji s postavljenim rješenjima u Kerestinecu, Orašju i Novakima. Građani grada Trogira su izborili preko projekta “I tebe se pita!!“ postavljanje modernih sustava za osvjetljenje i signalizaciju na dvije lokacije: državna cesta DC 126 i u ulici Kneza Trpimira. Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije izgradila je Pametne i sigurne pješačke prijelaze u Stupniku, Svetoj Nedelji, Klinča Selima, Kloštar Ivaniću, Dubravi i Zaprešiću. Također Pametni i sigurni pješački prijelazi su u planiranju i izvođenju u mnogim općinama i gradovima.

Više o dobrim i pametnim pričama iz pakračkog Detas-a pronađite na stranici http://www.pjesackiprijelazi.com/ u Novostima https://pjesackiprijelazi.com/novosti/, a možete ekipu podržati i lajkovima na Facebook stranici APL Pametni i Sigurni pješački prijelazi.

Prenosimo vam srdačne pozdrave Detas tima, APL Pametni i sigurni pješački prijelazi.