10. - 13. Travanj 2024.

6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu održat će se od 10. do 13. 4. 2023. u Podstrani kod Splita, u Hotelu Le Méridien Lav. hotel-le-meridien-lav-split

Organizatori Kongresa su Agronomski fakultet u Zagrebu, Balkan Environmental Association, Ekonomski fakultet u Zagrebu, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, Institut za turizam, Veleučilište u Virovitici i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Rijeci, čija je redovita profesorica u trajnom zvanju, prof.dr.sc. Dora Smolčić Jurdana predsjednica Programskog odbora Kongresa.

U organizaciju Kongresa na kojemu se očekuje približno 300 sudionika iz više europskih zemalja, uključeno je 50 partnera, znanstvenih i stručnih institucija, iz više država.

Tematska područja Kongresa su:

– Europski ruralni prostor: jučer, danas, sutra;
– Ruralni turizam: održiva alternativa;
– Posebni oblici ruralnog turizma – novi izazovi i prilike;
– Inovacije i ruralni turizam;
– Nove tehnologije i primjena umjetne inteligencije u ruralnom turizmu;
– Interesno udruživanje i umrežavanje u ruralnom turizmu;
– Izazovi prilagodbe ruralnog turizma ranjivim i podzastupljenim skupinama i
– Izazovi upravljanja ljudskim potencijalima.

Tijekom Kongresa bit će održani i brojni paneli, okrugli stolovi i popratna događanja te neizbježan posjet ruralnim dijelovima Splitsko-dalmatinske županije i obilazak primjera dobre prakse u ruralnom turizmu.

Sve informacije o Kongresu dostupne su na web stranici: https://kongres.klubselo.hr/

Tajništvo Kongresa: Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, kongres@klubselo.hr, 098 213 976.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?