20. svibanj. 2014.

Druga sjednica Predsjedništva Udruge gradova i 5. jubilarno savjetovanje o aktualnostima u lokalnoj samoupravi

Obavještavamo sve članove Predsjedništva Udruge gradova da će se druga sjednica Predsjedništva održati u petak 6. lipnja u poslijepodnevnim satima u Novalji u sklopu 5. jubilarnog savjetovanja “Aktualnosti regionalne i lokalne samouprave” koje Udruga gradova organizira zajedno s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Splitu i Gradom Novalja. Savjetovanje na koje su pozvani svi gradonačelnici održava se u četvrtak i petak 5. i 6. lipnja u Hotelu Luna, u istom hotelu u kojem će biti održana i sjednica Predsjedništva naše Udruge.

Na Savjetovanju će biti riječi o reformi regionalne razine javnog upravljanja u Hrvatskoj i regionalizaciji, o decentralizaciji lokalne i regionalne (područne) samouprave te pravnim aspektima nužne, no zanemarene fiskalne decentralizacije. Uz teorijska izlaganja predstavnika pravnih fakulteta iz šire regije, govorit će se i argumentirano sučeljavati stajališta o aktualnostima regionalne i lokalne samouprave što će biti potkrijepljeno primjerima iz prakse. Posebna će tema biti koncesije za lokalnu i regionalnu samoupravu u kontekstu nove europske regulative, kao i statusno-pravni oblici javno-privatnog partnerstva s posebnim osvrtom na iskustva susjedne Slovenije te utjecaj jedinica lokalne samouprave na upravljanje pomorskim dobrom kao jednim od najvrednijih, no možda i najugroženijih dobara kojima raspolaže Hrvatska. Poseban je tematski blok posvećen izdvajanju javnih službi, pravnom uređenju statusa državnih, regionalnih i lokalnih službenika te upravnom sporu u kojem sudjeluju jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Dnevni red i prateći materijali za sjednicu Predsjedništva bit će dostavljeni naknadno svim članovima Predsjedništva.

Sve ostale tehničke i organizacijske informacije o smještaju, kotizaciji koja se plaća za sudjelovanje na Savjetovanju te o certifikatima koji će biti dodijeljeni sudionicima možete pronaći u ovom dokumentu PRIJAVA ZA ZNANSTVENO-STRUČNI SKUP

Organizatori Savjetovanja mole sudionike da pravovremeno rezerviraju smještaj u Hotelu Luna, Jakišnica b.b., 53294 LUN – NOVALJA, na tel: 053/654-700, fax: 053/654-754 ili  na e-mail: reservation@luna-hotel.hr radi ograničenih hotelskih kapaciteta. Napominjemo da će za sudionike smještene u drugim hotelima biti osiguran prijevoz do Hotela Luna.

Za sve dodatne informacije molimo obratite se doc. dr. sc Mariji Boban, Pravni fakultet u Splitu, Domovinskog rata 8, 21000 Split, na broj tel. 021/393-502 ili na e-mail: marija.boban@pravst.hr.