10. siječanj. 2023.

Energetska obnova višestambenih zgrada: Prepreke, rješenja i mogućnosti

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira trening pod nazivom: Energetska obnova višestambenih zgrada: Prepreke, rješenja i mogućnosti koji će se održati online u ciklusu od tri treninga u tri tjedna putem Zoom platforme – 25.1., 1.2., 8.2.2023. godine. Trening se provodi u okviru projekta Retrofit HUB.

retrofit hub projekt ima za cilj pružanje relevantnih informacija o energetskoj obnovi višestambenih zgrada dionicima u procesu – predstavnicima suvlasnika, upraviteljima zgrada, stručnjacima izrađivačima projekata i izvođačima. Retrofit HUB ističe važnost educiranja i povezivanja ključnih skupina; korisnika zgrada (stanara), predstavnika stanara, upravitelja imovine/objekata, predstavnika lokalnih vlasti, stručnjaka iz privatnog sektora, predstavnika udruga, studenata i šire javnosti.

Energetska obnova višestambenih zgrada sve je popularnija tema, suvlasnicima stanova jasne su dobrobiti obnove, ali industrija i tehnologije se mijenjaju te je potrebno objasniti i ukazati na razne izazove u nadolazećem periodu, a edukacija Energetska obnova višestambenih zgrada: Prepreke, rješenja i mogućnosti pružit će najvažnije informacije u ciklusu od tri treninga.

Sudjelovanje je besplatno uz obaveznu prijavu!

Prijavnica za sudjelovanje

Program treninga će biti dostupan uskoro te se vrednuje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja.

Trening će obraditi sljedeće teme:

Regulatorni okvir energetske obnove višestambenih zgrada
Tehnička rješenja za obnovu ovojnice zgrade i sustave grijanja
Financiranje obnove – izvori i alternative za bespovratna sredstva