Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. siječanj. 2012.

EU – Pokreni se!

Projekt “EU pokreni se!“ provodi se u suradnji Hrvatske udruge poslodavaca, Udruge gradova, Hrvatskog saveza zadruga i medijskih partnera 24sata i HINA uz financijsku potporu Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj kroz program ‘IPA INFO 2010’.

Projektom se nastavljaju višegodišnje informativno-edukativne aktivnosti partnera u području EU integracija i fondova kroz partnerstvo s nevladinim udrugama i medijima.

Cilj projekta je potpora Vladi RH i Delegaciji EU u RH u povećanju opće razine razumijevanja i informiranosti hrvatskih građana i poslovne zajednice o pitanjima povezanim uz pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji, važnosti pristupanja RH u EU te EU fondovima.

Kroz javni dijalog i debatu o relevantnim pitanjima iz pregovaračkih poglavlja, hrvatske građane i poslovnu zajednicu u razdoblju prije i poslije referenduma informirat ćemo o rezultatima pregovora i učincima pristupanja na svakodnevni život i poslovanje u EU.

Korisnici projekta su hrvatski građani i poduzetnici, područna i lokalna samouprava i nevladine udruge. Kako bi se riješio velik broj nedoumica koje ih muče i objasnile prednosti članstva, kroz projekt ih se upoznaje s europskim vrijednostima i izazovima članstva u EU. U fokusu će biti specifična EU pitanja kao što su mobilnost radnika i studenata, carine i porezi, zadržavanje hrvatskog identiteta i proizvoda, i dr. te mogućnosti financiranja iz EU fondova.

Provedba projekta osigurava se kroz nekoliko grupa aktivnosti – „Građanske sate“ javne debate u 10 hrvatskih gradova – Rijeci, Splitu, Zagrebu, Koprivnici, Vinkovcima, Dubrovniku, Puli, Osijeku, Zadru i Dubrovniku, 20 predavanja o EU fondovima i specijaliziranih treninga za pripremu projektnih prijedloga poduzetnika za EU financiranje.

Povećani kapaciteti i znanja o specifičnim EU politikama koje će se implementirati ulaskom RH u članstvo EU omogućit će razumijevanje njihovog funkcioniranja, a korisnici će uz upoznavanje s pitanjima EU pomoći i koristima od članstva imati mogućnost steći nove vještine sa svrhom provedbe projekata uz EU financiranje.

Medijska kampanja obuhvatit će više od milijun građana i građanki, od kojih se očekuje aktivno sudjelovanje u projektnim aktivnostima.

Građani i poduzetnici imat će mogućnost postavljati pitanja vezana uz projekt putem e-maila eupokrenise@gmail.com, Facebook-a, Twittera, a partneri će redovito odgovarati na pitanja i javno objaviti kompilaciju odgovora.

Očekujemo da će se u javnosti značajno podići svijest o potrebi ulaska u EU i da će značajan broj građana i poduzetnika sudjelovati u referendumu 22. siječnja 2012. godine i poduprijeti hrvatski ulazak u EU te na taj način doprinijeti ostvarenju jednog od najvažnijih strateških ciljeva Republike

Projekt provodi Hrvatska udruga poslodavca i partneri uz potporu Europske unije.

Za više informacija o Europskoj uniji:

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija