14. studeni. 2016.

Financiranje energetske obnove ustanova

U srijedu 23. studenog 2016. godine, s početkom u 10 sati, u kongresnom prostoru hotela Antunović u Zagrebu, održava se savjetovanje Priprema, provedba i izazovi financiranja projekata energetske obnove ustanova koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja.

Savjetovanje organizira Međimurska energetska agencija d.o.o. u suradnji s Koprivničko-križevačkom, Sisačko-moslavačkom i Međimurskom županijom i poduzećem Planetaris d.o.o.

Nakon uspješnih prijava na javne pozive pilot projekata 4c1.1 i 4c1.2 za izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova energetske obnove zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., predstavit ćemo vam primjere dobre prakse iz tri županije suorganizatora i inženjerske tvrtke Planetaris.
Savjetovanje je ujedno i prilika za predstavljanje novog ciklusa natječaja energetske obnove odgojnih i obrazovnih ustanova koji se počinje provoditi od sredine studenog 2016. godine. Predavači iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavit će novi program i osvrnuti se na provedbu dosadašnjih javnih poziva.
Poseban naglasak savjetovanja je na izazovima financiranja projekata energetske obnove kroz proračune jedinica lokalne i područne samouprave. Predstavit ćemo mogućnosti financiranja projekata energetske učinkovitosti kroz nove mogućnosti koje se otvaraju jedinicama lokalne i područne samouprave za projekte energetske učinkovitosti.

PROGRAM SAVJETOVANJA

9:30 – 9:55 Registracija sudionika
9:55 – 10:00 Uvodna riječ organizatora Međimurska energetska agencija, Alen Višnjić, direktor
10:00 – 10:15 Obraćanje direktora Fonda za
zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
prof. dr. sc. Ljubomir Majdandžić, dipl. ing. stroj.

10:15 – 10:45 Novosti u novom javnom pozivu 4c1.3
u odnosu na javne pozive 4c1.1 i 4c1.2
provedene u 2015. godini
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja
10:45 – 11:15
Kako osigurati vlastitu komponentu financiranja jedinica lokalne i područne samouprave za projekte energetske učinkovitosti
U najavi
11:15 – 11:45

Inženjerski izazovi u izradi tehničke
dokumentacije: određivanje opsega
i budžeta projekta, kvaliteta izrade projektne dokumentacije

Planetaris d.o.o.
Natko Bilić, direktor

11:45 – 12:00

Pauza za kavu

12:00 – 13:00 Panel rasprava
Moderator: dr. sc. Vesna Bukarica, dipl. ing. el., Energetski institut Hrvoje Požar
Koprivničko-križevačka županija, Sisačko-moslavačka županija, Međimurska županija, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Planetaris d.o.o.
13:00 Ručak

Sve zainteresirane za sudjelovanje na savjetovanju molimo da pošalju popunjeni prijavni obrazac na e-mail adresu prijava@planetaris.com. Prijavnicu možete preuzeti ovdje. Broj sudionika je ograničen. Naknada za sudjelovanje iznosi 150 kuna s PDV-om (u cijenu su uključeni materijali, osvježenje u pauzi te ručak).

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem e-maila prijava@planetaris.com ili na broj telefona +385 1 4550440. Program savjetovanja možete preuzeti ovdje.