03. rujan. 2015.

Forum ”Građani u fokusu” na temu ”Decentralizacija i lokalne razvojne politike”

Hrvatska zajednica županija organizator je foruma ”Građani u fokusu” s glavnom temom ”Decentralizacija i lokalne razvojne politike” koji se održava 24. rujna u hotelu Westin u Zagrebu.

Namjera je organizatora progovoriti jasno i stručno o neizbježnoj funkcionalnoj i fiskalnoj decentralizaciji koja bi građanima približila, olakšala i ubrzala pristup uslugama.

Uz ugledne predavače iz Irske (Denis Conlan, Ministarstvo okoliša, zajednice i lokalne samouprave), Danske (Adam Wolf, direktor Danskih regija) , Njemačke (dr. Günter Wolfgang Dill, stručnjak je za lokalnu i regionalnu administraciju) i Poljske (Jacek Protas, predsjednik Saveza vojvodstava Poljske) koji će podijeliti iskustva u provedbi reformi na regionalnoj razini upravljanja koje su uspješno zaživjele u tim zemljama, na forumu će sudjelovati i domaći priznati stručnjaci koji se bave reformama u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Forum  je namijenjen dužnosnicima i službenicima lokalne i područne samouprave, medijima, institucijama, agencijama, ministarstvima, saborskim zastupnicima, udruženjima jedinica lokalne samouprave, Odboru regija, članovima radnih skupina, predstavnicima znanstvene zajednice te svima kojih se tema dotiče, ali i onima koji mogu biti korektiv u usmjeravanju i provođenju reforme područne samouprave u Hrvatskoj.

Koje su mogućnosti i oblici lokalne i regionalne samouprave koje pružaju europski primjeri, koje su to otvorene mogućnosti za različite modele reforme, kolika je važnost političkog i stručnog konsenzusa u stvaranju osnova za reformu te, najvažnije, koje su dobrobiti koje građani moraju imati od reforme, samo su neke od važnih tema koje ćemo otvoriti.

Rezervirajte termin za sudjelovanje na forumu te se informirajte o temama, predavačima i panelistima.

Intervjui_LIDER

Žu15_program 6