Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

11. svibanj. 2016.

Forum Odbora regija o Urbanoj agendi EU-a

U Amsterdamu će 30. svibnja biti održan Forum Odbora regija na temu Urbane agende Europske unije. Događaj će okupiti predstavnike lokalnih i regionalnih vlasti te ostale dionike koji će raspravljati o konkretnim koracima koje je potrebno poduzeti u svrhu provedbe Urbane agende.

Urbana agenda Europske unije ili Program za gradove EU-a (kako ga neki prevode) nacrt je dokumenta kojim se cilja na poboljšanje urbanih aspekata politika odnosno bolju koordinaciju javnih politika EU-a koje imaju snažan utjecaj na razvoj gradova te snažnije uključivanje lokalne samouprave u postupke donošenja odnosno pripremanja tih politika.

Forum će se održati paralelno s neformalnim sastankom ministara država članica odgovornih za urbana pitanja, na kojem se očekuje usvajanje Amsterdamskog sporazuma o Urbanoj agendi EU-a. Na Forumu će biti nazočni i članovi hrvatskog izaslanstva u Odboru regija.

Preliminarnu agendu događaja možete preuzeti ovdje, a dodatne informacije potražite i na službenoj stranici.

U nastavku pogledajte kratki film Odbora regija koji objašnjava važnost Urbane agende za lokalnu i regionalnu samoupravu.

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija