Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

24. rujan. 2018.

Fundamental Rights Forum

U Beču se od 25. do 27. rujna održava Fundamental Rights Forum u organizaciji Agencije Europske unije za temeljna prava (FRA).

Tijekom tri dana, održat će se otvorene sjednice, nadahnjujući razgovori i panel rasprave. Cilj skupa je ponovno pokrenuti raspravu o ljudskim pravima. Forum daje mogućnost kreativnim ljudima iz različitih krajeva da se povežu i razmijene ideje.

Dio programa posvećen je i gradovima, odnosno doprinosu lokalne samouprave u procesu ostvarivanja ljudskih prava, borbi protiv diskriminacije i promicanju jednakosti. Prvi dan, u sklopu radne grupe Local action as a driver of human rights and belonging, bit će riječi o tome koliko gradovi uistinu imaju (ili nemaju) prostora pri upravljanju ljudskim pravima te kako snažnije uključiti gradove u kreiranje politika EU. Drugi dan, fokus će biti stavljen na prilagodbu javnih prostora potrebama ranjivih skupina (ženama, osobama s poteškoćama, građanima starije životne dobi, djeci…). Razmjenom iskustava i ideja sudionici će dati svoju viziju grada iz budućnosti čiji temelji leže na ljudskim pravima i jednakim mogućnostima za sve. Treći dan, bit će riječi kako se jačanjem lokalnih zajednica i angažmanom u zajednici stvara osjećaj pripadnosti među članovima.

Drago nam je izvijestiti kako su i predstavnici našeg projekta Gradovi za jednakost trenutno u Beču i marljivo sudjeluju na Forumu. Veselimo se povratnoj informaciji!

U nastavku donosimo detaljan program i link na stranicu s koje ćete moći uživo pratiti sve plenarne sjednice od utorka 25. rujna u 09:30 do četvrtka 27. rujna do 13:30.

Program

Link na stranicu sa live-streamom: http://www.fundamentalrightsforum.eu/en/frf/home

Projekt „Gradovi za jednakost – Bolja zaštita od diskriminacije na lokalnoj razini kroz upravljanje raznolikošću i jednakošću“ financira Europska unija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a provode ga Hrvatski pravni centar i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija