Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

05. ožujak. 2018.

Gradska nagrada za pošteno i etično trgovanje

Pozivamo Vas da se priključite inicijativi u sklopu koje će po prvi puta jednom gradu u Europskoj uniji biti dodijeljena nagrada Gradovi EU za poštenu i etičku trgovinu. Nagrada je inicijativa Europske komisije, a dodjeljuje se u suradnji sa Međunarodnim trgovinskim centrom (ITC).

Gradovi su tradicionalno centri globalne trgovine koji imaju središnju ulogu u trgovini i svijesti o održivoj potrošnji. Europska komisija je prepoznala veliki potencijal gradova Europske unije u procesu pokretanja pozitivnih promjena za održivu i uključivu trgovinu.

Svrha nagrade je prepoznati i odati priznanje postignućima i pozitivnom utjecaju gradova u području socijalne, gospodarske i okolišne održivosti u međunarodnoj trgovini. Također cilj je i promicati održiv i uključiv razvoj za male proizvođače izgradnjom svijesti među građanima, donositeljima politika i poduzetnicima o poštenim, etičkim i održivim trgovinskim programima, te motivirati gradove da uče jedni od drugih i dijele najbolje prakse.

Osim mogućnosti osvajanja prestižne nagrade, Vašem gradu se nudi prilika umrežavanja te razmjene iskustava u području poštene i etičke trgovine te podrška Međunarodnog trgovinskog centra u daljnjem razvoju projekata održivog razvoja.

Prijaviti se mogu EU gradovi s više od 20 000 stanovnika uključeni u poštenu i etičku trgovinu s trećim zemljama provedbom izvanrednih i inovativnih projekata, programa, politika ili praksi.

Prijave su otvorene do 13. travnja 2018.

Više informacija možete pronaći na web stranici i u prilogu

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija