Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

21. studeni. 2022.

Hranu u smeće? Stvarno?

U Zagrebu je 17. studenoga održana prva sjednica Radne skupine za izradu dobrovoljnog sporazuma za sprječavanje otpada od hrane u sektoru JLP(R)S. Krajnji cilj ove inicijative jest da hrana ne završava na odlagalištima otpada, nego da se donira potrebitima.

U sklopu napora koje EU i RH ulažu u kružno gospodarstvo i gospodarenje otpadom, Ministarstvo poljoprivrede zaduženo je za uspostavu lanaca doniranja hrane i sprječavanje nastanka otpada od hrane. Krajnji cilj je da hrana ne završava na odlagalištima otpada, nego se donira potrebitima.

Kroz participativni pristup uključuju se svi dionici sustava (javna uprava, lokalne i regionalne zajednice, poljoprivredni proizvođači, trgovina, akademska zajednica). Jedna od aktivnosti je i sklapanje dobrovoljnih sporazuma na lokalnom i regionalnom nivou kojima bi se lokalna uprava uključila u promoviranje doniranja hrane, davanje podrške bankama hrane i ovlaštenim posrednicima, educiranje javnosti i podizanje nivoa svijesti o štetnosti bacanja hrane koju se uz bolju organizaciju i suradnju među dionicima moglo iskoristiti za prehranu.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija