Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

19. svibanj. 2023.

In vino veritas

Želimo vam predstaviti dva značajna dokumenta, Elaborat: Prilagodba vinogradarskog sektora u Hrvatskoj klimatskim promjenama i Vodič za prilagodbu vinogradarske proizvodnje klimatskim promjenama, koji sadrže rezultate projekta CroViZone financiranog EU sredstvima te smjernice prilagodbe u svrhu implementacije novih znanja u praksi. Molimo vas da ove dokumente proslijedite svim zainteresiranima na svome području.

Istraživanje je provedeno s partnerima Agronomskim fakultetom, Prirodoslovno-matematičkim fakultetom i Ekonomskim fakultetom u Osijeku.

Cilj provedbe projekta bio je doprinijeti povećanju prilagodljivosti i smanjenju ranjivosti hrvatskog vinogradarstva vezano uz utjecaj klimatskih promjena na proizvodnju grožđa i vina. Kako bi se navedeno ostvarilo, od iznimno je važnosti praktična primjena navedenih smjernica kao odgovor na stvarne ili očekivane klimatske podražaje ili njihove učinke.

Elaborat

Vodič za prilagodbu vinogradarske proizvodnje

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija