Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

16. svibanj. 2018.

Integracija osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita

Udruga „MI“ – Split uz financijsku podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice, Predstavništvo u Hrvatskoj, provodi projekt kojem je cilj doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita na lokalnoj i regionalnoj razini.

Republika Hrvatska se sudjelovanjem u Europskom programu premještaja i preseljenja državljana trećih zemalja ili osoba bez državljanstva koje ispunjavaju uvjete za odobrenje međunarodne zaštite, obvezala na prihvat 1583 osobe putem programa preseljenja iz Turske te premještanja iz ostalih članica Europske unije.

Sve relevantne informacije o temi možete pronaći na portalu Integracija u Republici Hrvatskoj koji služi za okupljanje i povezivanje dionika. Upravo lokalno stanovništvo i lokalna samouprava mogu iznimno doprinijeti u prevladavanju izazova u procesu integracije osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita.

Također, obavještavamo Vas kako je Vlada Republike Hrvatske usvojila strateški integracijski dokument Akcijski plan za integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita za razdoblje od 2017. do 2019 godine.

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina pripremio je „Okvir za integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita na lokalnoj razini“ kao potporu jedinicama lokalne i regionalne samouprave u RH u izradi lokalnih strategija i akcijskih planova za integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita.

Sve dodatne informacije možete dobiti na info@irh.hr

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija