Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

12. travanj. 2021.

IOPD će nagraditi najbolju praksu na temu građanske participacije u JLRS-ima – prijave do 30. travnja

Međunarodni opservatorij participativne demokracije (IOPD) objavio je javni poziv za kandidature najboljih praksi na temu građanske participacije u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Poziv je otvoren do 30. travnja, a riječ je o 15. izdanje ove nagrade.

Ova nagrada se dodjeljuje na godišnjoj razini kako bi prepoznalo inovativna iskustva i javne politike na temu sudjelovanja građana, demokratskih inovacija i otvorene vlasti.

Rok za podnošenje prijedloga je 30. travnja 2021. te se isti neće produljivati. Prijedlozi se moraju slati e-poštom na award@oidp.net, a moraju sadržavati cjeloviti obrazac za prijavu i privitke poput slika, videozapisa, dokumenata.

Da biste se prijavili za nagradu OIDP-a, morate biti (ili postati) član mreže. Procedura za to se sastoji isključivo od popunjavanja obrasca za članstvo, bez ikakvih financijskih ili pravnih obveza. Obrazac za članstvo se nalazi OVDJE.

Više informacija možete pronaći na https://oidp.net/distinction/en/. Na istom mjestu možete pronaći pravila i način prijave prakse.

O IOPD-u

IOPD je međunarodna mreža otvorena za sve gradove, organizacije i istraživačke centre zainteresirane za učenje, razmjenu i primjenu iskustava participativne demokracije na lokalnoj razini. IOPD je dio lokalnog pokreta kojeg predstavlja globalna organizacija Ujedinjenih gradova i lokalne samouprave (UCLG).

Godišnja konferencija IOPD ima za cilj raspravu i širenje svijesti o trenutnom stanju participativne demokracije u svijetu. To je mjesto susreta stručnjaka i političkih čelnika, kao i prilika za jačanje suradnje između gradova i međunarodnih organizacija na polju demokratskih inovacija.

Ove godine će se konferencija održati od 23. do 25. kolovoza u Abidjanu, u Obali Bjelokosti, gdje će biti dodijeljena nagrada i posebna priznanja.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija