Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

01. veljača. 2016.

Izabran predsjednik i članovi saborskog Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu

Hrvatski je sabor na 2. sjednici održanoj dana 23. siječnja 2016. izabrao predsjednike i članove radnih tijela, između ostalih, i Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu.

Za predsjednika Odbora izabran je Tulio Demetlika, a za potpredsjednika Vladimir Bilen.

Ostali su članovi Odbora Milorad Batinić, Blaženko Boban, Branko Hrg, Božidar Kalmeta, Ivan Klarin, Josip Križanić, Damir Mateljan, Josipa Rimac i Antun Vidaković.

Zadaće su ovog saborskoga Odbora utvrđivanje i praćenje provedbe politike, i to primarno u pitanjima legislative koja se odnosi na ustrojstvo, djelokrug i način rada tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave; osnivanje, ukidanje i/ili spajanje jedinica, funkcioniranje predstavničkih i drugih tijela jedinica; financiranje te pravni položaj zaposlenih u upravnim tijelima županija, gradova i općina.

U svim navedenim slučajevima Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Hrvatskoga sabora ima ovlasti i značaj matičnog radnog tijela Parlamenta.

Predsjedniku, potpredsjedniku i članovima Odbora čestitamo na izboru, želimo uspjeha i ustrajnosti u radu i zalaganju za dobrobit lokalne samouprave iz koje potječu i koju će, sigurni smo, srčano predstavljati u Hrvatskom saboru.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija