Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

12. srpanj. 2022.

Izdvojene vijesti lokalne samouprave o suživotu s izbjeglicama

„Lokalna Hrvatska“, nacionalni servis vijesti lokalne samouprave, odnedavno je otvorila posebnu kategoriju za vijesti o integraciji izbjeglica u Hrvatskoj te se pridružila projektu “Izgradnja društva dobrodošlice”. Utoliko je svaka vijest gradova o integraciji prognanika i gradnji suživota dobrodošla na web stranicama JLS.

Takve se vijesti prenose na internetsku platformu www.irh.hr i omogućuje pristup informacijama o problematici izbjeglica i integracije. Dionicima je omogućeno međusobno obraćanje i povezivanje, učenje na temelju istraživanja ili praktičnih iskustava. Platforma nudi korisne informacije za uključene u novonastalim situacijama kako bi adekvatno i pravovremeno dobili podršku. Također omogućuje međusobno osnaživanje i veću efikasnost na razini zajednice i društva.

Projekt „Creating welcoming communities / Izgradnja društva dobrodošlice“ se provodi uz financijsku podršku i suradnju s UNHCR-om, agencijom UN-a za izbjeglice Predstavništvo u Hrvatskoj, s ciljem unaprjeđenja uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica i stvaranje realističnih stavova u našem javnom prostoru. U okviru projekta intenzivira se suradnja dionika relevantnih za integraciju izbjeglica, prikupljaju se informacije o problematici izbjeglica i integracije i otvaraju se novi načini komunikacije i razmjene.

Razmjena znanja i suradnja različitih dionika, poput javnih institucija, vlasti, organizacija civilnoga društva, akademske zajednice, medija i drugih dionika djeluje prema stvaranju mreže podrške za korisnike u procesu integracije. Informiranje i mobilizacija pomoći će pri jačanju kompetencija profesionalaca i volontera te kapaciteta organizacija i institucija pri stvaranju i implementaciju strategija, planova i protokola čiji je cilj podrška integraciji azilanata i izbjeglica.

Projektom se dijele dobra praksa i informacije, doprinosi se stvaranju realističnih stavova i razvoju uzajamne odgovornosti zajednica i izbjeglica/azilanata i zalaže se za ranjive pojedince i njihov položaj u hrvatskom društvu.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija