Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

01. rujan. 2015.

Izmjene Zakona o područnom ustrojstvu u postupku javnog savjetovanja

Ministarstvo uprave pokrenulo je 31. kolovoza postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u vezi s Nacrtom prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, i to putem središnjeg državnog portala za savjetovanja s javnošću.

Predloženim izmjenama i dopunama Zakona pokušava se potaknuti smanjivanje broja lokalnih jedinica na način da se, formalno barem, potiče njihovo spajanje.

Ono što u Nacrtu izostaje su konkretni & financijski “benefiti” koji mogu biti i konkretni & financijski poticaji općinama (kontinuirano) nedostatnog financijskog kapaciteta, a koji bi ih trebali ponukati na spajanje te time dugoročno dovesti do racionalizacije područnog ustrojstva.

Više u tekstu Nacrta:

2015. Zakon o područjima – izmjene i dopune

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija