Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

07. travanj. 2020.

Izvješće Nalas-a s usporednim prikazom stanja u zemljama JI Europe o gospodarenju otpadom – sažetak na hrvatskom jeziku

Izvješće je rezultat zajedničkog rada stručnjaka više zemalja okupljenih u Radnu skupinu Nalas-a za gospodarenje otpadom i vodno gospodarstvo.

Izvješće daje komparativni pregled stanja u gospodarenju otpadom na nacionalnoj razini, ali i na razini nekoliko lokalnih jedinica iz svake pojedine zemlje. Uz to što prati trendove u gospodarenju otpadom, koji ipak u cijelom području Jugoistočne Europe kreću prema kompatibilnosti s EU standardima, Izvješće može poslužiti i kao izvor ideja za razvoj projekata i programa edukacije te promoviranja ideje kružnog gospodarstva. Upravo su edukacija i podizanje svjesnosti te zainteresiranosti za održivo gospodarenje otpadom, kružno gospodarstvo te zdrav i čist okoliš područja u kojima lokalnim jedinicama predstoje ogromni napori.

Hrvatsku je u Radnoj skupini Nalas-a predstavljala mr.sc. Koviljka Aškić, direktorica pulske tvrtke Eko-Adria d.o.o., a obrađeni su primjeri gradova Dubrovnik i Novi Marof.

Benchmarking Report on Solid Waste Management in South-East Europe (1)

Sažetak izvješća na hrvatskom jeziku

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija