Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

09. lipanj. 2014.

JAVNI POZIV gradovima na sudjelovanje u međunarodnom projektu ”Local leaders in South-east Europe: Lead for Change”

Traže se dva pilot grada u RH koji bi osigurali predstavnike rukovodećeg kadra u gradskim upravama i javnim isporučiteljima vodnih usluga (pročelnici, voditelji odjela, direktori…) za sudjelovanje u projektnim aktivnostima (ispitivanje lokalnih potreba, obuka na radionicama). Sudjelovanje u projektu ne iziskuje dodatne troškove za participirajuće pilot gradove.

Cilj projekta ”Lokalni dužnosnici jugoistočne Europe: vodstvo za promjenu” (LLSEE) jest poboljšanje kapaciteta upravljanja, rukovođenja i suradnje jedinica lokalne samouprave i isporučitelja vodnih usluga, s posebnim naglaskom na unaprjeđenje lokalnih službi i sposobnosti za apsorbiranje međunarodnih, financijskih sredstava.

Projekt će poticati razmjenu i širenje suvremenih standarda upravljanja među lokalnim vlastima i komunalnim poduzećima u četiri pilot države (Bosna i Hercegovina, Makedonija, Srbija i Hrvatska). Predviđeno trajanje projekta je do ljeta 2016.

Projekt provode Mreža udruženja lokalnih vlasti jugoistočne Europe (NALAS) i Njemačko društvo za međunarodnu suradnju (GIZ), u suradnji s partnerskim udrugama lokalnih vlasti u uključenim zemljama: Udruga gradova u RH, Udruga općina u RH, Savez gradova i općina FBIH, Savez gradova i opština Srbije, Savez opština i gradova Republike Srpske te Zajednica jedinica lokalne samouprave Republike Makedonije.

Projektni voditelji izabrati će pilot gradove na temelju definiranih kriterija za selekciju koji uključuju sljedeće smjernice:

1. Veličina grada u odnosu na broj stanovnika, teritorija i broja naselja. Ciljna grupa su gradovi srednje veličine s priključenim isporučiteljem vodne usluge;

2. Relevantni kapaciteti i iskustvo u provođenju međunarodnih investicija (barem jedan provedeni projekt vrijedan preko 250.000 €);

3. Isporučitelj vodne usluge u (su)vlasništvu pilot grada mora imati naplatu cijene vodnih usluga na svom uslužnom području u iznosu od preko 50%;

4. Postojanje odgovarajuće infrastrukture za javnu vodoopskrbu i odvodnju;

5. Snažno vodstvo i spremnost gradonačelnika te rukovodećeg kadra isporučitelja vodnih usluga za jačanje vlastitih kapaciteta putem treninga u području vodoopskrbe i odvodnje;

6. Jasno opredjeljenje lokalnih dužnosnika da se kandidiraju za pilot grad/isporučitelj te odgovarajuća predanost za sudjelovanje i doprinos projektnim aktivnostima (npr. dostupnost osoblja za stručno osposobljavanje, susrete i razgovore);

7. Spremnost za aktivno sudjelovanje u aktivnostima umrežavanja tijekom i nakon trajanja projekta, te spremnost za partnerstvo i suradnju s udruženjem javnih isporučitelja vodnih usluga.

Rok za iskazivanje interesa za sudjelovanje jest 18. lipnja 2014., i to pisanim putem na adresu elektroničke pošte: marko@udruga-gradova.hr. Za sva dodatna pitanja slobodno se obratite na telefon 01/ 4668-003 (kontakt osoba Marko Ercegović).

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija